Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit placičky z mletého masa s houbovou náplní

Jak připravit placičky z mletého masa s houbovou náplní | recept z mletého masa. Mleté maso je ideální pro začínající kuchaře. Lze zpracovat mnoha způsoby a pokud máte kvalitní maso, jídlo se vždy podaří. Máte-li trochu fantazie, nebudete potřebovat ani žádnou kuchařskou knihu. Stačí experimentovat s kořením, bylinkami a spoustou jiných ingrediencí. Dnešní recept z článku je jen lehká inspirace a můžete si ho upravit podle sebe. Třeba přidáním jiného druhu koření, česneku a mějte na paměti, že chuť ovlivní i druh hub v náplni.

Co je potřeba

  • 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
  • 3/4 hrnku strouhanky
  • mléko na zvlhčení
  • 1 vejce
  • mletý pepř
  • sůl

Náplň:

  • 200 g hub
  • 2 vejce
  • lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • sekaná petrželová nať
1

Začněte přípravou houbové náplně, která musí být před dalším zpracováním studená. Na pánvi rozpusťte máslo a poduste houby. V sezoně to může být směs čerstvých lesních hub, mimo sezonu využijte zmrazené houby nebo žampiony z obchodu. Nechte odpařit veškerou uvolněnou tekutinu. Osolte a zalijte rozšlehanými vejci. Míchejte a jakmile ztuhnou, přidejte petrželovou nať.

Strouhanku zalijte mlékem a nechte ji nabobtnat.

2

Mleté maso rozdrobte do misky, přidejte strouhanku, vejce, mletý pepř a sůl. Vše dohromady spojte a dobře promíchejte.

3

Navlhčenýma rukama odebírejte kousky masové hmoty a vytvarujte placičky. Houbovou náplň položte do středu, okraje spojte dohromady a dobře utěsněte, aby náplň byla uvnitř. Nakonec kousky trochu zploštěte.

4

Plněné mleté řízky zprudka opečte na pánvi potřené tukem. Jen krátce, aby se povrch „zatáhl“.

Rovný plech vyložte papírem na pečení a řízky na něj přeložte. Upečte v troubě při 200 °C.

5

Upečené mleté řízky podávejte s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny. Studené chutnají s chlebem, pokrájenou cibulkou a hořčicí.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.