Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit rumové švestky v čokoládě | recept na nepečené vánoční cukroví

24. Listopad 2020

Jak připravit rumové švestky v čokoládě | recept na nepečené vánoční cukroví. Procházka, pak pohádky, k nim čaj s rumem či grog a z mísy cukroví stojící před Vámi. Nevíte, který kousek si vybrat? To je vánoční pohoda a typické dilema. S váháním Vám poradím. Čaj s rumem či grog nejlépe doplní právě tyto rumové švestky s překvapením v podobě mandle schované uvnitř, vše hezky zabalené v čokoládě, oříšcích či kokosu. Přináším vám recept na lahodné nepečené vánoční cukroví.

Co je potřeba

Suroviny:

  • 30 kusů sušených vypeckované švestek
  • 30 kusů oloupaným mandlí
  • 150–200 ml rumu
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g kvalitní vysokoprocentní hořké čokolády (70 % a více)
  • 180–100 ml mléka
  • + nasekané oříšky či kokos na obalení
1

Sušené vypeckované švestky dejte do uzavíratelné nádoby a zalijte rumem tak, aby byly všechny potopené. Takto naložené je na noc odložte do lednice.

2

Druhý den do švestek na místo pecky vložte oloupanou mandli.

3

A nechejte oschnout.

4

Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokolády. V průběhu rozpouštění dolévejte mléko dle potřeby. Výsledná čokoláda by měla být jemně naředěná, ale pouze tak, aby z ovoce následně neztékala.

5

Jakmile je čokoláda ideálně tekutá, namáčejte v ní plněné švestky. Ty musí být čokoládou obalené kompletně celé. Kuchyňskými kleštěmi (pinzetou) je rovnou z čokolády přendávejte do misky s nasekanými oříšky či kokosem.

6

V této fází jsou plněné švestky sice hotové, ale celkem beztvaré. Pokud chce dodat na estetičnosti, tak je po obalení v misce s oříšky či kokosem v dlaních velice jemně vypracujte do kuličky. Ano, budete dosti špinaví, ale stojí to za to.

7

Takto připravené švestky stačí jen nechat v chladu zatuhnout a těšit se z ochutnávky.

Švestky naložené přes noc jsou přímo excelentně rumové. Pro méně odvážné dobu naložení zkraťte jen na pár hodin. Nejméně však dvě.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.