Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit sendvič s tuňákem, vejcem a rukolovým dipem | recept

Jak připravit sendvič s tuňákem, vejcem a rukolovým dipem | recept

Tuňákový sendvič s vejcem a rukolovým dipem | recept. Sendvič s tuňákem je klasikou mezi rychlým občerstvením. Tuňák se skvěle hodí k vejci, tvoří skvělou chuťovou kombinaci. Neotřelým zpestřením je rukolový dip, díky němuž sendvič povýšíte mezi vyladěná jídla. Určitě si ho zamilují všichni členové vaší rodiny a stane se jednou ze stálic vašich večeří. Nemáte-li doma rukolu, použijte nějakou výraznou bylinku – medvědí česnek, bazalku a podobné.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat na bagetu s tuňákem:

  • 1 konzervu tuňáka
  • 1 vícezrnnou či podobnou tmavší bagetu
  • 1 vařené vejce
  • 3 třešňová rajčátka
  • 2 listy římského salátu nebo jeden větší hlávkového

Na dip si přichystejte:

  • 1 lžičku majonézy
  • 2 lžičky kečupu (méně sladkého)
  • 2 lžičky hustého jogurtu (případně zakysané smetany)
  • asi půl hrsti rukoly
  • ½ lžičky chilli omáčky (nemusí být)
  • sůl a pepř
1

Jako první si dáme vařit vejce, je potřeba, aby bylo uvařené opravdu na tvrdo.  Mezitím si připravíme dip. V menší misce smícháme majonézu s kečupem a jogurtem. Hrst rukoly opereme a usušíme. Následně ji nasekáme na drobné kousky. Nasypeme ji do misky, přidáme chilli omáčku a opepříme a osolíme. Dip odložíme do chladu. Pokud se rozhodneme nahradit rukolu bylinkami, postupujeme stejně. Jen množství upravíme dle chuti a zvolené bylinky, aby v dipu „nepadaly“ na jazyk.

2

Bagetu rozřízneme na půl a krátce rozpečeme v troubě nebo v topinkovači. V mezičase necháme okapat tuňáka. Omyjeme a osušíme salát a třešňová rajčátka. Tuňákovou konzervu otevřeme a necháme vykapat. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Salát natrháme na menší kusy a rajčata nakrájíme na plátky.

3

Do jedné půlky rozpečené bagety naklademe tuňáka. Na něj položíme střídavě kus vajíčka a plátek rajčete. Dále přidáme lístky salátu. Na druhou půlku namažeme rukolový dip. Přiklopíme, případně spíchneme párátky a podáváme. Přeji dobré chutnání!

Autor: marketahoz | Zobrazit autorská práva

fotografie archiv autorky

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články