Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit tapenádu z černých oliv | univerzální recept 2 v 1

25. Prosinec 2020

Jak připravit tapenádu z černých oliv | univerzální recept 2 v 1 (dip a pomazánka). Úžasná vychytávka na styl pomazánky a pesta, která je rychle hotová, snadná na přípravu a má nespočet možností na využití. Díky své výrazné chuti dodá tapenáda z černých oliv šmrnc jakémukoliv jídlu a navíc ji můžete v lednici skladovat pro další využití. Neváhejte a smíchejte pouze 4 základní suroviny. Ovace hostů máte zaručené.

Co je potřeba

  • 1 sklenička (190 g) sušených rajčat v oleji
  • 150 g černých oliv bez pecky
  • 2 lžíce kapar
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
1

Olivy slijte, sušená rajčata okapejte, stroužky česneku prolisujte a spolu s kapary a přidanou lžící oleje rozmixujte tyčovým mixérem na kompaktní pastu.

2

V případě, že tapenádu nevyužijete hned, přendejte ji do uzavíratelné sklenice a uložte do lednice.

3

Tapenádu můžete podávat namazanou na opečené bagetě či na Bruschettě (italské suchárky), ozdobit zelenou cibulkou, čerstvou bylinkou, ale i kouskem olivy či ančovičky. Servírovat se dá i k pečenému masu, rybě, či k těstovinám, které s tapenádou jednoduše promícháte, dochutíte strouhaným parmazánem a čerstvou bylinkou.

Místo přidaného olivového oleje doporučuji přidat olej ze sušených rajčat, více ladí. Pro ještě intenzivnější chuť je možné do tapenády přidat i filátko ančovičky.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.