Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zapečené těstoviny s houbami | recept

Jak připravit zapečené těstoviny s houbami | recept

Těstoviny s houbami | recept. Houbové těstoviny jsou jídlo pro všední den nebo vaření na chatě či na dovolené. Připravují se z čerstvých hub, nejlépe více druhů. Je možná i příprava ze zmrazených nebo sušených hub. Sušené houby dodají pokrmu výraznou houbovou chuť, ale jsou tužší.

Co je potřeba

500 g těstovin (fleků,..)

cca 500 g nakrájených hub

200 g uzeniny (šunkový salám, anglická slanina)

1 větší cibule

3 stroužky česneku

pepř, sůl

125 ml sladké smetany

3 celá vejce

tuk na vymazání pekáče

1

Fleky si uvaříme v osolené vodě podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny propláchneme a promícháme s polévkovou lžící oleje. Prozatím odložíme stranou. Na tuku si osmažíme cibulku pokrájenou nadrobno. Přidáme houby, osolíme, opepříme, okořeníme prolisovaným česnekem a dusíme doměkka.

Fleky si uvaříme v osolené vodě podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny propláchneme a promícháme s polévkovou lžící oleje. Prozatím odložíme stranou. Na tuku si osmažíme cibulku pokrájenou nadrobno. Přidáme houby, osolíme, opepříme, okořeníme prolisovaným česnekem a dusíme doměkka.
2

Mezitím, co se nám houby dusí, nakrájíme uzeninu na kostičky. Ve sladké smetaně, kterou můžeme zaměnit za mléko, si rozšleháme metličkou celá vejce. Když jsou houby měkké, smícháme je v misce s uvařenými fleky a připravenou uzeninou.

Mezitím, co se nám houby dusí, nakrájíme uzeninu na kostičky. Ve sladké smetaně, kterou můžeme zaměnit za mléko, si rozšleháme metličkou celá vejce. Když jsou houby měkké, smícháme je v misce s uvařenými fleky a připravenou uzeninou.
3

Pekáč vymažeme tukem a navrstvíme do něj těstovinovou směs. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C do lehkého zrůžovění. Na talíři můžeme posypat zelenou natí, strouhaným sýrem nebo obložit zeleninou.

Pekáč vymažeme tukem a navrstvíme do něj těstovinovou směs. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C do lehkého zrůžovění. Na talíři můžeme posypat zelenou natí, strouhaným sýrem nebo obložit zeleninou.

Tipy

Těstoviny je možné připravit i bez uzeniny. V tom případě přidejte vejce natvrdo prolisované kolečkem na krájení brambor.

Varování

Každá trouba jinak peče, hlídejte si to, ať nejsou fleky na povrchu příliš tvrdé.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.