Co je potřeba

  • 1 kg brambor
  • 6 plátků krkovice
  • 3 paprikové lusky
  • 2 cibule
  • 250 g žampionů
  • kelímek sladké smetany 12%
  • 50 g strouhaného sýra
  • sůl
  • mletý pepř
1

Brambory uvaříme do poloměkka a necháme je vychladnout. Maso rozklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi s horkým tukem ho krátce opečeme z obou stran, jen tak aby se maso zatáhlo. Opečené plátky prozatím odložíme stranou a připravíme zeleninu.

2

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Práce jde rychleji od ruky použijeme-li strunový kráječ na vejce. Papriky a cibuli nakrájíme na proužky a žampiony na plátky. Pokud jsou žampiony čistě bílé, nepomačkané, nemusí se pokožka klobouku loupat.

3

Do nádoby vhodné k zapékání rozvrstvíme plátky brambor a na ně položíme pokrájenou papriku a houby. Dobře osolíme, brambory potřebují hodně soli. Další vrstvu tvoří opečené maso. Nemusí to být jen krkovice, vhodná je i pečeně bez kosti (kotleta), je libovější.

4

Strouhaný sýr promícháme v hrnku se smetanou a vzniklou směsí zalijeme suroviny naskládané v pekáčku. Zapékáme při 220 °C asi 30 minut. Povrch zezlátne a veškerá tekutina se vstřebá. Upravíme na talíře a podáváme.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno