Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zelený hrášek na smetaně | recept

Zelený hrášek na smetaně | recept. Neobvyklá úprava zeleného hrášku vás asi překvapí, ale věřte, že takto připravený hrášek snědí téměř všichni. Zelený hrášek na smetaně se hodí pro ty, jež bojují s hmotností a snaží se nějaké to kilo shodit. Jídlo si nemusíte vařit jen pro sebe, stačí přidat opečenou libovou slaninu a servírovat ho i rodině.

Co je potřeba

  • 500 g zmrazeného zeleného hrášku
  • 250 g malých cibulek
  • 220 ml smetany na vaření 12%
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • sůl
  • citronová šťáva
  • kousek másla
  • zelená nať nebo výhonky
1

Oloupeme malé cibulky, popř. ty větší nakrájíme na menší části. Hezky vypadá, podaří-li se koupit různobarevná cibule. Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a cibuli opečte.

2

Přidejte zmrazený hrášek. Hrášek nenahrazujte sterilovaným z konzervy, má jinou chuť a na tuto přípravu se nehodí. Prohřejte.

3

Rozmrzlý a prohřátý hrách poprašte lžící hladké mouky a orestujte. Trvá to jen pár minut.

4

Směs na pánvi zalijte sladkou 12% smetanou na vaření. Nechte velmi krátce povařit. Hrášek se nesmí rozvařit, musí zůstat vcelku, uvařený na skus.

5

Po uvaření hrášek dochuťte citronovou šťávou a solí. Sladký je dost. Podávat se může jen tak, se sázeným vejcem nebo také s uzeným masem či slaninou.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.