Přejít k hlavnímu obsahu

Jak snadno a rychle upéct nadýchaně třené kávové kostky s mléčnou čokoládou

Rychlé, nadýchaně třené kávové kostky s mléčnou čokoládou

Veskrze snadné, nadýchaně třené těsto obohacené o silnou hořkou kávu a sladkou mléčnou čokoládu je mimořádně rychlým, na plechu snadno pečeným a na kostky nakrájeným moučníkem.  Nepřekonatelně vláčným, současně i nadýchaným a v chuti intenzivním.

Co je potřeba

S uvedeným množstvím si snadné a rychlé kafé kostky upečete na plechu velikém 30×40 cm

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g změklé Hery
  • 250 g krupicového cukru
  • 5 vajíček
  • 1 prášek do pečiva
  • 12 lžic uvařené hořké kávy

+ 150 g mléčné čokolády

1

Pro nadýchané třené kávové těsto je důležité důkladné vymíchání změklé Hery s cukrem, a to do máslově jemné, hladké, a především vzdušně nadýchané pěny.

vymíchání změklé Hery s cukrem do vzdušně nadýchané pěny
2

Do nadýchaně třené pěny postupně zapracujte jedno vajíčko po druhém.

postupné přimíchání vajíček
3

Směs následně zahustěte moukou a práškem do pečiva.

zahuštění nadýchaného základu moukou
4

Základní, nadýchaně třené těsto pak snadno a rychle přeměňte v intenzivní kávové těsto, a to přimíchání zchladlé silné hořké kávy.

přilití silného hořkého kafé do základního těsta
5

Na závěr celé snadné a rychlé přípravy vmíchejte kousky mléčné čokolády a takto připravené těsto urovnejte na velký plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C) a pečte 30–35 minut.

Po upečení a vychladnutí nadýchaný korpus nakrájejte a poté si rychle dopřejte úžasně nadýchané, vláčné a v chuti intenzivní kávové kostky.

Po vychladnutí, avšak ještě před nakrájením můžete moučník ozdobit mléčnou čokoládovou polevou a tím podpořit mléčnou čokoládu uvnitř. Kostky tím budou sladší a o trochu méně kávově intenzivní.

zapracování mléčné čokolády do kafé těsta
přesunutí nadýchaného kafé těsta na plech a následné pečení

Tipy

  • Stejně snadno a rychle tyto kostky upečete i v kakaové variantě, kdy do nadýchaně třeného těsta vmícháte 1–2 lžíce tmavého kakaa a místo mléčné čokolády, obohatíte tmavé kávové těsto bílou čokoládou. Ta pak s tmavým moučníkem vytvoří úžasný barevný kontrast a svou výrazně sladkou chutí báječně doplní intenzivnější tón těsta.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články