Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí škvarkovou pomazánku | recept

Domácí škvarková pomazánka | recept. Při domácím škvaření sádla jako druhotný produkt získáme škvarky. Část se jich sní, ale často zbydou a nikdo je nechce. Poradíme vám, jak z nich udělat škvarkovou pomazánku. Pomazánka se zavařuje ve skleničkách a poslouží k namazání na chléb nebo pečivo ke svačině.

Co je potřeba

  • 600 g škvarků
  • 2 celá vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • malá plechovka zeleninového leča
  • 5 stroužků česneku
  • 1 červená kapie nebo lžíce paprikové pasty
  • 1 polévková lžíce hořčice
1

Škvarky, česnek a sterilované lečo umeleme na masovém strojku. Česneku, pokud ho máte rádi, můžete přidat více. Lečo musí být čistě zeleninové. Jestliže nemáte domácí, stačí (a je moc dobré) koupené v obchodě, ale bez klobásy.

2

Do misky k namletým surovinám vyklepneme 2 syrová vejce, hořčici, přidáme paprikovou pastu nebo červenou kapii pokrájenou na droboučké kostičky a vše důkladně promícháme. Ochutíme pepřem, dosolíme a milovníci pálivého přidají chilli papričku podle chuti.

3

Směs naplníme do skleniček do ¾ jejich obsahu. Směs při sterilování nabyde tím, jak se v ní uvaří vejce. Sklenice uzavřeme a zavaříme při teplotě 90 °C po dobu 20 minut ve vodě. Voda musí sahat 3 cm pod víčko sklenice. Po zavaření sklenice s pomazánkou vyjmeme z horké vody, postavíme na dřevěnou podložku nebo utěrku a necháme vychladnout. Mažeme na chléb nebo celozrnné pečivo a podáváme s čerstvou zeleninou.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články