Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat omeletu s houbami | recept

Jak udělat omeletu s houbami | recept

Vaječná omeleta s houbami | recept. Když je dostatek času a nikam nespěcháte, zkuste si připravit k snídani vaječnou omeletu s houbami. Je to vydatné a syté jídlo, které vám dodá energii na celé dopoledne. Houbová sezóna se pomalu rozjíždí, takže najít nějakou tu houbu nebude problém. V případě nouze se dají použít kupované žampiony (při vaření přidejte špetku anýzu, aby se zvýraznila jejich chuť). Omeleta je snadná, rychlá a určitě s ní budete mít u strávníků úspěch.

Co je potřeba

Množství pro 3 osoby

  • 150 g hub
  • 5 vajec
  • 80 g uzeniny
  • 80 g tvrdého sýra
  • 80 g cibule
  • sůl
  • pepř
  • zelená nať
  • kousek másla na pánev
1

Nejprve si připravíme suroviny. Z hub jsou vhodné tvrdší druhy, například křemenáč, hřib hnědý nebo mladé růžovky. Uzeninu zvolíme podle chuti, může to být klobása, moravské uzené, šunka. Sýr by měl být chuťově výraznější, nejlépe čedar. Cibuli nakrájíme na proužky, uzeninu na kostičky nebo kolečka, houby na plátky. V misce promícháme vejce se solí a jemně nastrouhaným tvrdým sýrem.

2

Na pánvi rozpustíme kousek másla a přidáme na proužky nakrájenou cibuli. Smažíme do zrůžovění. K osmažené cibulce přidáme houby a vydusíme vodu, kterou houby pustí. Opepříme a přidáme uzeninu. Několikrát promícháme, aby se uzenina prohřála.

3

Směs na pánvi rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše a zalijeme vejci se sýrem. Pánev přikryjeme poklicí nebo alobalem a necháme vejce ztuhnout. Na závěr omeletu posypeme pažitkou, cibulovou natí či hladkolistou petrželkou.

4

Hotovou vaječnou omeletu podáváme s oblíbeným pečivem. Přeji dobrou chuť!

Varování

Sbírejte jen houby, které bezpečně znáte!

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články