Co je potřeba

  • 1 kg kuřecích jater
  • 1 šlehačka cca 30 % (kelímek nebo krabička)
  • 1 máslo
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule 
  • koření ─ tymián, sůl, pepř
  • 1 lžíce ─ olivový olej
1

Kuřecí játra dobře omyjeme (nejlépe v misce několikrát propláchneme). Vyřežeme blány a šlachy, které jsou viditelné. U kuřecích jatýrek jich moc není, ale pokud se táhnou jako nit, můžeme blány odstranit. Takto máme játra připravená k osmahnutí.

2

Oloupeme, omyjeme a nakrájíme cibulku. Nemusí být nijak nadrobno, neboť se pak s játry rozmixuje. Cibuli restujeme na sádle nebo oleji, aby zesklovatěla a přidáme k ní játra, která také restujeme. Následně přidáme česnek, koření – tymián, trochu pepře, ale zatím nesolíme. Po soli játra tvrdnou a my je chceme mít křehká a měkká. Solíme, až když jsou kuřecí játra hotová. Restujeme asi 10 minut.

3

Menší část hotových kuřecích jater odebereme zvlášť na talíř a zbylou část rozmixujeme včetně výpeku spolu s kostkou másla, šlehačkou a můžeme přidat i lžíci olivového oleje. Hotovou rozmixovanou játrovou směs vlijeme do misky nebo nějaké nádoby. Při vlévání směsi ji prokládáme kousky jater a povrch můžeme také obložit několika kousky restovaných jatýrek.

4

Paštiku z kuřecích jater dáme do ledničky ztuhnout. Až budeme kuřecí paštiku krájet, kousky jatýrek uvnitř vytvoří zajímavý mozaikový efekt. Jak je paštika z kuřecích jater dobrá, posuďte sami. Dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.25
Average: 4.3 (20 votes)