Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vařený a nevařený jahodový sirup | recept

Jak udělat vařený a nevařený jahodový sirup | recept

Jahodový sirup | recept. Jahodové sirupy patří mezi nejoblíbenější ovocné šťávy. Na přípravu sirupu spotřebujeme jahody měkké, přezrálé a drobnější, které se nehodí na kompotování. Jahodovou šťávu si můžeme připravit dvěma způsoby, zastudena nebo zahřátím. Oba způsoby jsou popsány v článku. Všechny jahodové konzervy jsou velmi náchylné k plesnivění, proto při jejich výrobě udržujeme úzkostlivě čistotu jak plodů, tak všeho nádobí. Lahve před plněním můžeme preventivně vypláchnout alkoholem. Otevřené láhve s jahodovým sirupem uchováváme v chladničce.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Mirka K. | Út, 06/05/2018 - 11:33

Není důležité množství jahod, ale množství získané šťávy. Jahody zasypte lehce cukrem, promíchejte a nechte stát. Teprve pak odměřte šťávu a pokračujte dle receptu. Cukr přidávejte postupně, abyste vyladila sladkost podle Vaší chuti.

Další zajímavé články

Jak připravit cuketové tacos | recept
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…