Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vařený a nevařený jahodový sirup | recept

Jak udělat vařený a nevařený jahodový sirup | recept

Jahodový sirup | recept. Jahodové sirupy patří mezi nejoblíbenější ovocné šťávy. Na přípravu sirupu spotřebujeme jahody měkké, přezrálé a drobnější, které se nehodí na kompotování. Jahodovou šťávu si můžeme připravit dvěma způsoby, zastudena nebo zahřátím. Oba způsoby jsou popsány v článku. Všechny jahodové konzervy jsou velmi náchylné k plesnivění, proto při jejich výrobě udržujeme úzkostlivě čistotu jak plodů, tak všeho nádobí. Lahve před plněním můžeme preventivně vypláchnout alkoholem. Otevřené láhve s jahodovým sirupem uchováváme v chladničce.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Mirka K. | Út, 06/05/2018 - 11:33

Není důležité množství jahod, ale množství získané šťávy. Jahody zasypte lehce cukrem, promíchejte a nechte stát. Teprve pak odměřte šťávu a pokračujte dle receptu. Cukr přidávejte postupně, abyste vyladila sladkost podle Vaší chuti.

Další zajímavé články

Jak připravit cuketové tacos | recept
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.