Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat zapečené třešně v perníku | recept

Zapečené třešně v perníku | recept. Když je nadúroda třešní, přijde vhod každý nový recept na jejich zpracování. Letos jsem poprvé zkusila tento rychlý a snadný předpis na zapečené třešně v perníku. Přijde vhod každému milovníkovi třešní a perníkové chuti. Příprava perníku je tak jednoduchá, že snadněji už to snad nelze, zvládnou to i děti. Místo třešní lze zapéci i pikantnější višně.

Co je potřeba

Těsto:

  • 200 g perníku na strouhání
  • 250 ml mléka
  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 50 g moučkového cukru (nemusí být)

Náplň:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 celé vejce
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 40 g moučkového cukru
  • citronová šťáva podle chuti
  • vanilka
1

Perník na strouhání nalámeme na menší kousky, vložíme do hlubší misky a zalijeme vroucím mlékem. Necháme stát, mléko se vsákne.

2

Mezitím důkladně očistíme a vypeckujeme třešně. Omyté třešně rozdělíme na poloviny.

3

Perník s mlékem a cukrem tyčovým mixerem rozmixujeme. Vznikne hladká hmota. Do ní přidáme třešně a směs promícháme, aby byly všechny plody obalené těstem.

4

Připravíme si tvarohovou náplň. Cukr a vaječný žloutek utřeme do pěny. Přidáme vanilku, mléko, citronovou šťávu podle chuti a tvaroh. Promícháme a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z 1 vaječného bílku.

5

Koláčovou formu vymažeme tuhým tukem a vysypeme kokosem, strouhankou nebo moukou. Rozetřeme višňovou směs do formy a těsto potřeme tvarohovou náplní. Uhladíme stěrkou a pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. Jí se teplé i studené. Vychladlý moučník se dá nakrájet úhledněji než teplý.

Třešně bývají sladké, jestliže jste diabetik, těsto neslaďte vůbec a tvaroh oslaďte umělým sladidlem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct bábovku z dýně | recept
Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…