Co je potřeba

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 2 menší cukety
  • 4 stroužky česneku
  • 300 g uzeného masa
  • 3 celá vejce
  • sůl
  • pepř
  • bazalka popř. majoránka
  • strouhanka dle potřeby
  • sádlo
1

Brambory oloupeme a rozstrouháme na hrubším struhadle na nudličky. Cuketu loupat nemusíme, dá se jíst i slupka. Musí se ale sklízet mladé, nepřerostlé kusy. Starší obrovské cukety musíme slupky zbavit. Cuketu rozstrouháme na stejném struhadle, promícháme s bramborami a přes síto ze směsi vymačkáme vodu.

2

Do misky přidáme celá vejce, uzené maso nakrájené na drobné kousky,rozetřený česnek a koření. Směs důkladně promícháme. Máte-li odvahu, přidejte pokrájenou bazalku, je překvapivě chutná. Jestliže jste zastánce tradičních chutí, přidejte majoránku. Osolte a podle potřeby zahustěte strouhankou. Směs má mít konzistenci bramborákového těsta.

3

Pekáček vymažte sádlem a rozložte na něj promíchanou směs. Vložte do trouby a při teplotě 200 °C pečte asi 50 minut. Povrch musí lehce zrůžovět.

4

Před ukončením pečení povrch brambor posypte sýrem na zapékání. Nám nejvíce chutná Čedar. Pokud budete jídlo zamrazovat na později, sýr nedávejte. Podáváme se zeleninovým salátem. Přeji dobré chutnání.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)