Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kuřecí křupavé kousky | recept

Kuřecí křupavé kousky | recept. Křupavé kousky kuřecího masa, upečené podle následujícího receptu, potěší zejména ty, jež mají v oblibě jistý řetězec rychlého občerstvení. Netvrdím, že chuť je zcela totožná, ale rozhodně může kuřeti jistého plukovníka konkurovat. Vyzkoušejte kuřecí křupavé kousky podle následujícího receptu a uvidíte.

Co je potřeba

  • 1 kg kuřecích dílů i s kůží (křídla, stehýnka, hřbety)
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 1 kávová lžička mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky sladké nebo pálivé papriky (podle chuti)
  • 150 g bramborových lupínků
  • lžíce hladké mouky
  • trochu oleje
1

V misce prošlehejte sojovou omáčku s kořením a solí. Kombinaci koření můžete zvolit podle vlastní chuti, nemusíte se řídit předpisem. Já mám nejraději tuto směs.

2

Celé kuře i s kůží naporcujte na malé kousky, nebo rovnou kupte již připravené kuřecí kousky v obchodě. Maso v misce dobře promíchejte v koření, kousky musí být obalené ze všech stran. Maso v marinádě nechte hodinu až dvě odpočinout.

3

Připravte si obalovací směs. Potřebujete k tomu sáček bramborových chipsů – slané či paprikové. Sáček propíchněte, vytlačte vzduch a paličkou na maso brambůrky roztlučte na malé kousky. Tímto postupem si neuděláte zbytečný nepořádek v kuchyni.

4

Drť z chipsů v misce na obalování promíchejte s hladkou moukou. Kousky kuřete ve směsi obalujte. Nebojte se přitlačit, aby se na maso nachytalo co nejvíc drobků.

5

Plech vyložte papírem na pečení a ten potřete olejem. Pak na něj poskládejte obalené maso. Pečte v troubě při 220 °C. Asi po 15 minutách kousky otočte a dopékejte ještě zhruba 15 až 20 minut po druhé straně. Upečené kousky mají hezkou načervenalou barvu. Doba pečení je orientační, uzpůsobte ji podle potřeby. Ať vám chutná!

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept
Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.