Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept

Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept

Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept. Toto nápadité využití oblíbeného hrudkovitého sýru udělá z obyčejného listového koláče opravdu fantastickou dobrotu. Smetanově jemný Cottage totiž nejen makovou nádivku nanesenou na těstě úžasně odlehčí, ale v kombinaci s medem ji i příjemně ochutí. Zaručeného úspěchu navíc dosáhnete až neuvěřitelně snadno a rychle.

Co je potřeba

Uvedené množství je do koláčové formy o průměru 28 cm

  • 1 balení listového těsta – již připraveného (vyváleného a zarolovaného)
  • 200 ml sýru Cottage
  • 3 lžíce mletého máku
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce chia semínek
1

Z plátu listového těsta vykrojte kruh o průměru koláčové formy. Pomůžete si tím, když koláčovou formu vrchním okrajem obtisknete do listového těsta, jemně přitlačíte a opatrně oddělíte.

Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept
Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept
2

Vykrojené těsto vložte do formy vyložené pečicím papírem a případné chybějící okraje dotvořte z odkrojeného těsta.

Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept
3

Nyní v míse vidličkou promíchejte Cottage, vajíčka, mák, med a chia semínka, připravíte si tak nádivku.

Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept
4

Následně nádivkou potřete listové těsto ve formě a povrch urovnejte.  

Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept
5

Pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C) přibližně 30–35 minut, dokud okraje nezezlátnou a náplň nezpevní.

Upečený koláč nechejte vychladnout tak, aby náplň zcela zatuhla. Poté krájejte na lákavě vypadající klínky.

Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept

Tipy

Ze zbytků těsta můžete na koláči vytvořit krásné zdobení, když je rádýlkem nakrájíte na čtverečky, posypete třtinovým cukrem a skořicí a rozmístíte je před koncem pečení na makovou nádivku.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články