Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct marcipánová valentýnská srdíčka | recept

Marcipánová valentýnská srdíčka | recept. Den zamilovaných, 14. únor –  svátek sv. Valentýna, u nás slaví stále více lidí a to nejen těch mladých. O tomto svátku je zvykem obdarovat svůj protějšek nějakým malým dárkem, květinou nebo návštěvou restaurace. Pokud si chcete tento den užít v pohodě se svým partnerem doma, třeba se vám bude hodit recept na cukroví k čaji nebo kávě, jež naleznete v dnešním článku.

Co je potřeba

  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 200 g marcipánové hmoty (recept na domácí marcipán naleznete zde: Jak si připravit domácí marcipán)
  • poleva a zdobení podle vlastní fantazie
1

Mouku promíchejte v misce s rovnou lžičkou kypřicího prášku na pečení a moučkovým cukrem. Přidejte na malé kousky pokrájené změklé máslo. Doma připravenou nebo již hotovou koupenou marcipánovou hmotu rozstrouhejte na nudličky. Ručně vypracujte tvárné, nelepivé těsto a nechte ho nejméně hodinu v chladnu odpočinout.

2

Odpočinuté těsto rozválejte na sílu 5 mm a vykrájejte srdíčka. Srdíčka mohou být jednoduchá nebo různě vykrájená či pospojovaná. Záleží na vás. Těsto se lepí jen nepatrně. Stačí podsypávat moukou velmi lehce nebo vůbec. Vyvalujte těsto po menších částech, bude se vám lépe pracovat.

3

Vykrájené tvary pokládejte na plech s papírem na pečení. Všechny kousky by měly být stejně silné, aby se stejnoměrně pekly. Naplněný plech vložte do předem vyhřáté trouby s teplotou 180 °C. Sušenky lehce zrůžoví a budou hotové asi za 10 minut. Před zdobením je nechte dobře vychladnout, nejlépe do druhého dne.

4

Sušenky polijte čokoládovou nebo jinou polevou a ozdobte třeba cukrovým zdobením nebo pravým (i nepravým) marcipánem. Rozhodnete-li se pro čokoládovou polevu, doporučuji polevu z 5 dílů čokolády a 1 dílu Omegy. Pro lesk přidejte lžičku oleje.

SNADNÁ MODELOVACÍ HMOTA NA ZDOBENÍ – NEPRAVÝ MARCIPÁN:

  • 200 g sušeného mléka 
  • 200 g moučkového cukru
  • 30 g Omegy
  • polévková lžíce tekutého medu

Moučkový cukr prosijeme a promícháme s mlékem. Přidáme nastrouhanou Omegu a med. Rukama vypracujeme tvárnou hmotu, podobnou plastelíně. Obarvit ji můžeme potravinářskými barvami.

RECEPT NA DOMÁCÍ MARCIPÁN: Jak si připravit domácí marcipán | recept

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články