Co je potřeba

  • 140 g másla
  • 180 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 4 mrkve + 1 větší jablko (dohromady přibližně 450 g)
  • případně moučkový cukr na poprášení
1

Hned na začátku si předehřejte troubu na teplotu 180 °C. Máslo nakrájejte na plátky nebo kostičky do větší mísy a nechte změknout při pokojové teplotě. Mezitím si oloupejte jablko, zbavte ho jádřince a oškrábejte mrkev. Všechno nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

Ke změklému máslu přisypte cukr a utřete ho na hladký krém. Následně po jednom přidávejte vejce a důkladně vyšlehejte do světlé pěny. Poté přisypávejte postupně obě mouky a prášek do pečiva. Míchejte, než vznikne hladké těsto.

3

Přidejte nastrouhanou mrkev, jablko a zamíchejte je řádně do těsta. Možná se vám bude zdát málo těsta na tolik mrkve, ale díky tomu bude bábovka báječně vláčná. Pokud nepoužíváte silikonovou formu na bábovku, tak nádobu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Osobně dávám přednost té silikonové, kterou před použitím ještě lehce vypláchnu vodou. Nakonec nalijte veškeré těsto do formy a uhlaďte povrch.

4

Syrovou bábovku vložte do trouby a pečte přibližně 45 minut. Před podáváním nechte bábovku vychladnout a případně ji lehce pocukrujte.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)