Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct muffiny z červené řepy | recept

Muffin z červené řepy | recept. Červená řepa je v kuchyni stále oblíbenější. Už to není jen surovina k nakládání, ale stále více se uplatňuje při přípravě polévek, netradičních salátů, pomazánek, pyré a dokonce i k pečení moučníků, jako jedna ze surovin. Červená řepa ve spojení s kakaem dodá moučníku krásnou barvu a moučník zůstává dlouho měkký a vláčný, přičemž chuť nijak neovlivní. Vyzkoušejte tento snadný recept a sami se přesvědčíte.

Co je potřeba

  • 250 g uvařené rozmixované červené řepy
  • 3 celá vejce
  • 1 vanilkový cukr nebo polovina malé lžičky vanilky
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 300 g krystalového cukru
  • 225 g hladké mouky
  • 1,5 kávové lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 6 kávových lžiček kakaa
1

Připravíme si všechny suroviny. Oddělíme bílky a žloutky, mouku prosejeme s cukrem, kakaem a jedlou sodou. Červenou řepu uvaříme doměkka a necháme vychladnout.

2

Uvařenou a studenou červenou řepu umixujeme na kaši nebo ustrouháme na velmi jemném struhadle.

3

Žloutky, cukr a olej vyšleháme ručně nebo pomocí ručního šlehače.

4

Do misky s promíchanými suchými surovinami přidáme ušlehané žloutky s olejem a cukrem. Vše dohromady promícháním vařečkou spojíme. Nakonec vmícháme řepu.

5

Do formy na muffiny plníme lžící těsto do ¾. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C.

6

Upečené a lehce prochladlé muffiny vymáčkneme z formy a vložíme do papírových košíčků. Zdobíme cukrovým posypem nebo různými krémy a polevami podle svého uvážení.

Autor: redakce | Zobrazit autorská práva

Text a foto MIrka K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Řepný kečup | recept. Červená řepa je velice oblíbenou zeleninou. Obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, např. kyselinu listovou, řadu minerálních…