Co je potřeba

Bílkové těsto:

  • 6 bílků
  • 3 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • ½ kypřicího prášku do pečiva
  • ½ vanilkového cukru

Žloutkové těsto:

  • 6 žloutků
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • ½ kypřicího prášku
  • ½ vanilkového cukru

Další potřebné suroviny na rybízový koláč:

  • kakao
  • rybíz
  • tuk a mouka na formu
1

Nejprve oddělíme vaječné bílky a žloutky a připravíme si těsta.

Žloutkové těsto – žloutky, cukr a olej šleháme do pěny. Poté přidáme mouku prosetou s práškem do pečiva a promícháme.

2

Bílkové těsto – do vyšlehaného pevného sněhu z vaječných bílků zašleháme nejprve cukr a pak mouku s olejem a práškem do pečiva.

3

Tuhým tukem vymažeme formu na chlebíček nebo srnčí hřbet. Vysypat jí můžeme kokosem, strouhankou nebo hrubou moukou. Nejprve do formy vložíme žloutkové těsto, rozetřeme jej a posypeme asi 3 lžícemi kakaa. Následně na kakao rozetřeme bílkové těsto. Povrch poklademe červeným nebo černým rybízem.

4

Rybízový chlebíček pečeme v předem vyhřáté troubě asi 40 minut při teplotě 170 °C. Po upečení necháme chvilku vychladnout ve formě, poté vyklopíme. Krájíme po vychladnutí. Přeji dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno