Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct slané listové mini koláče se sýrovou nádivkou, pórkem a kapustičkami

Jak upéct slané listové mini koláče se sýrovou nádivkou, pórkem a kapustičkami. Křehké listové těsto jako křupavý základ pro sýrovou nádivku ze sýru cottage, pórku a výrazných kapustiček, je tím nejlepším, jakým může být. Jen s tímto složením totiž dosáhnete fantasticky lehké a chutné svačinky, která v podobě lákavých mini koláčů půjde opravdu rychle na odbyt.

Co je potřeba

  • 1 balení listového těsta – již připraveného (vyváleného a zarolovaného)
  • 1 vajíčko + 1 vajíčko na potření
  • 200 g sýru cottage
  • 100 ml zakysané smetany
  • 50 g výraznějšího tvrdého sýru (gouda, čedar, ementál, ale i parmazán)
  • 100 g pórku
  • 100 g růžičkové kapusty (50 g do nádivky, 50 g na ozdobení)
  • sůl a pepř k dochucení
1

Ve větší misce spolu promíchejte vajíčko, cottage, zakysanou smetanu a najemno nastrouhaný sýr, vytvoříte tak základ na sýrovou nádivku. Směs dle chuti osolte a opepřete.

2

Přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a stejně tak nakrájenou růžičkovou kapustu. Té přidejte pouze polovinu z celkového množství.

3

Zarolované listové těsto rozviňte a rádýlkem nařežte na osm obdélníčků. Pracujte rovnou na plechu, na kterém budete koláčky následně péct, abyste je nemuseli naplněné přenášet.

4

Na jednotlivé obdélníčky naneste přibližně dvě plné lžíce nádivky a těsto kolem nádivky potřete rozšlehaným vajíčkem.

5

Potřené těsto založte nahoru a utvořte tak okraje, které opět potřete vajíčkem, aby se v troubě nepřipekly.

6

Nakonec náplň ozdobte druhou polovinou kapustiček nakrájených na čtvrtky.

7

Takto pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C), 30 – 35 minut do zlatavého opečení okrajů. A tím je příjemně lehká svačinka připravena.

Nejlépe si ji vychutnáte ještě teplou, čerstvě upečenou, kdy je opravdu krásně křupavá.

Mini koláče doslova vyšperkujete, pokud je na úplný závěr před pečením posypete nakrájenou slaninou. Kombinace pečených kapustiček a slaniny je vynikající.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.