Jak upéct slezský makový koláč | recept
26. Leden 2014
Bohatá slezská kuchyně nabízí strávníkům zajímavé a netradiční variace pokrmů. Kromě hlavních jídel z masa, například bigosu nebo tlačenky ze Slezska, mají své výsostné postavení v regionální gastronomii různé moučníky, koláče a dorty, mezi nimiž nechybí makovky nebo slezský makový koláč. Abychom upekli výborný makový koláč přesně tak, jak jej už tradičně připravují hospodyňky ve Slezsku, budeme potřebovat poměrně dost surovin. Tím se ale domácnost s opravdovými gurmány nenechá nikdy odradit, a tak s chutí do pečení. Recept na slezský makový koláč zhlédněte krok za krokem ve videoreceptu. Dobrou chuť!
Další zajímavé články
Jak upéct hruškový koláč | recept na kynutý moučník
Jak upéct hruškový koláč | recept na podzimní moučník. Koláče s hruškovou náplní jsou především atributem Valašska. Tam se jim ovšem říká frgále.…
Jak upéct bramborový makovec
Jak upéct bramborový makovec | recept na makovec z vláčného těsta s přídavkem brambor. Makovec podle následujícího receptu má několik výhod – do těsta…
Jak upéct zmrzlé koláče | recept
Zmrzlé koláče | recept. Koláčkům pečeným podle dnešního receptu se u nás říká „zmrzlé“. Je to proto, že k zadělání těsta se používají studené suroviny…
Jak upéct vykrajované makové cukroví | recept
Mák je českou raritou, většina národů světa ho nekonzumuje s takovou radostí a nadšeně ho nepěstuje. My Češi jsme však výjimka, mák máme rádi nejen na…
Jak připravit švestkové knedlíky z bramborového těsta se špaldovou moukou | recept
Švestkové knedlíky z bramborového těsta se špaldovou moukou | recept. Švestkové knedlíky jsou českou podzimní klasikou, málokterý národ s námi navíc s…
Diskuze k videu