Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct stříkané lískooříškové cukroví | recept

Jak upéct stříkané lískooříškové cukroví | recept

Stříkané lískooříškové cukroví | recept. Oříškové cukroví se peče z těsta, které se na plech stříká cukrářským sáčkem se špičkou. Těsto je také vhodné do lisu na těsto, ten ale nevlastní každý. Sušenky se jen polévají čokoládovou polevou, a to buď celé nebo jen část. Zdobit je můžete podle své fantazie. Před tím, než si připravíte celý plech, doporučuji vyzkoušet na několika tvarech, jak se těsto chová a případně přidat oříšky nebo mléko (těsto se při pečení nesmí roztékat).

Co je potřeba

  • 200 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 25 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g mletých lískových ořechů
  • zdobení dle vlastního uvážení
1

Změklé máslo s cukrem utřete v misce do pěny. Zvlášť smíchejte mouku s mletými oříšky. Pak k utřenému máslu přidejte vejce, mouku s oříšky a mléko. Vymíchejte těsto. Zdá-li se vám těsto příliš tuhé, přidejte mléko. Těsto musí mít správnou hustotu (ani husté ani řídké).

Jak upéct stříkané lískooříškové cukroví | recept
2

Těsto přendejte pomocí lžíce do cukrářského sáčku s řezanou či hladkou špičkou. Na suchý, nevymazaný (!) plech stříkejte libovolné tvary. Ke tvarování cukroví můžete využít lis na těsto, pokud ho vlastníte. Plech s cukrovím vložte do předehřáté trouby a upečte při teplotě 180 °C. Jakmile okraje trochu zrůžoví, plech vyjměte a nechte chvíli vychladnout. Teprve pak kousky opatrně pomocí nože sejměte a nechte zchladit na kuchyňské mřížce.

Jak upéct stříkané lískooříškové cukroví | recept
3

Druhý den pečivo potáhněte čokoládovou nebo jinou polevou a případně dozdobte podle vlastního uvážení. Uchovávejte v uzavřené krabici v chladu.

Jak upéct stříkané lískooříškové cukroví | recept
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct rozinkové cukroví | recept
Jak upéct rozinkové cukroví | recept
Jak upéct rozinkové cukroví | recept. V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na net…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.