Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct termixovou bábovku | recept na výborný moučník

Jak upéct termixovou bábovku | recept na výborný moučník. Originální bábovka, která jako klasická mramorovaná pouze vypadá. Jedinečnost jí dodá oblíbený tvarohový dezert Termix. Ten nejenže dochutí a barevně vyladí tmavou i světlou část těsta, ale bábovku i neuvěřitelně zvláční.

Co je potřeba

  • 350 g hladké mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanička vanilkového termixu
  • 1 vanička kakaového termixu
  • 1 lžíce tmavého kakaa
  • 2 lžíce mléka
  • 1–2 lžičky vanilkového aroma
1

Do opravdu velké mísy prosejte mouku s cukrem a práškem do pečiva.

2

K promíchané sypké směsi přilijte mléko, olej a společně s vajíčky vymíchejte do hladkého litého těsta.

3

Těsto rozdělte na poloviny.

4

K jedné polovině přidejte kakaový termix, kakao a mléko.

5

K druhé polovině vanilkový termix a provoňte vanilkovým aroma.

6

Do vymazané a vysypané bábovkové formy (silikonovou formu vymazávat nemusíte) nalijte nejprve světlé těsto.

7

Na něj naneste tmavé těsto a vidličkou lehce protáhněte, čímž vytvoříte mramorování.

8

Naplněnou bábovkou formu vložte do trouby vyhřáté na 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C ) a na středním roštu pečte 50–55 minut. Před vytažením z trouby raději do bábovky zapíchněte špejli a pokud ji vytáhnete suchou, bez vlhkých drobečků, máte upečeno.

Bábovku nechejte ve formě zcela vychladnout, poté vyklopte a s chutí zakrojte.

V současné době je v obchodem k dostání poměrně široká paleta příchutí tohoto úžasného dezertu. Proto neváhejte a bábovku nápaditě obměňujte. Například jahodový termix je v kombinaci s kakaovým opravdu úžasný. Ovšem ani pistáciový nezůstává pozadu, ten je i chuťově výraznější.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct mramorovou bábovku I recept
Jak upéct mramorovou bábovku I recept¨. Bábovky patří, spolu s dalšími buchtami a cukrářskými výrobky, ke každé nedělní návštěvě. V jiných dnech zase…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.