Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vánoční cukroví pro psy | recepty

Vánoční cukroví pro psy – recepty. Domácí vánoční cukroví pro psy je hitem letošních Vánoc. Místo nezdravého uždibování z prostřeného stolu nabídněte svému pejskovi chutné a vyvážené cukroví podle našich osvědčených receptů.

Co je potřeba

Suroviny dle receptů na cukroví pro psy níže

1

Zeleninové kytičky

  • 250 gramů nadrobno nakrájené zeleniny (mrkev, brokolice a kousek petržele)
  • 4 lžíce oleje (rybí, lněný apod.)
  • 3 lžíce vody
  • 270 g celozrnné mouky
  • 3 lžíce vody
  • lžíce pokrájených čerstvých bylinek (nemusí být)

Smíchejte jemně nakrájenou popř. nastrouhanou zeleninu spolu s vodou, olejem a bylinkami, poté přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Vál posypejte trochou celozrnné mouky a z těsta vyválejte asi 1 cm silný plát. Z těsta vykrájejte tvořítkem kytičky a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 12-15 minut. Vychladlé cukroví skladujte v lednici, kde vydrží 2-3 týdny.

2

Játrové čtverečky

  • 350 gramů kuřecích jater
  • 350 gramů ovesných vloček
  • 4 lžíce oleje (rybí, lněný apod.)

Všechny suroviny vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Hmotu pak vylijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Pečte v troubě rozpálené na teplotu 200 °C asi 20 minut. Ještě teplé nakrájejte na čtverečky. Skladujte v lednici – vydží asi tak týden, nebo můžete zamrazit.

3

Ovesné medové kuličky

  • 50 gramů nastrouhané mrkve
  • 50 gramů jemně nakrájené brokolice
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 2-3 lžíce tvarohu

Všechny suroviny smíchejte – tvaroh a vodu přidávejte po částech, těsto nesmí být příliš tekuté, jinak z něj nebude možné tvarovat kuličky. Dejte na půl hodiny odležet do lednice. Z těsta vytvořte kuličky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 10 minut. Cukroví vydrží v uzavřené nádobě bez problémů měsíc.

4

Sardinkové sušenky

  • 1 malá vanička sardinek ve vlastní šťávě
  • půl hrnku rýžové mouky
  • půl hrnku ovesných vloček
  • 6 lžic vody

Sardinky i s nálevem nalijte do mixéru a rozmixujte. Smíchejte se zbytkem ingrediencí a vytvořte tužší těsto. Vyklopte na vál posypaný celozrnnou moukou a vyválejte asi 1 cm silný plát. Z těsta vykrajujte různé tvary sušenek a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte zhruba hodinku oschnout. Mezitím rozpalte troubu na 200 °C a sušenky pečte asi 20 minut dozlatova. Hotové sušenky vydrží v lednici 2-3 týdny.

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.