Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct velikonoční zvířátka z křehkého těsta ze 4 ingrediencí

Jak upéct velikonoční zvířátka z křehkého těsta ze 4 ingrediencí

Jak upéct velikonoční zvířátka z křehkého těsta ze 4 ingrediencí | recept na velikonoční cukroví. Podle tohoto receptu si můžete upéct cukroví nebo sušenky pro každou příležitost. Mandlové těsto je křehoučké a je připraveno ihned ke konzumaci, nepotřebuje žádnou dobu k rozležení. Těsto je téměř bez cukru, takže kousek mohou ochutnat i diabetici. Pokud by i tak malé množství někomu vadilo, lze vanilkový cukr vynechat a místo něj přidat několik kapek vanilkové esence.

Co je potřeba

  • 100 g hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g změklého másla
1

Z hladké mouky, mletých loupaných mandlí, vanilkového cukru a změklého másla vypracujte těsto a nechte je v chladu odpočinout. Studené těsto se bude lépe rozvalovat a nebude se tolik lepit. 

Jak upéct velikonoční zvířátka z křehkého těsta ze 4 ingrediencí | základní přísady
2

Na pomoučené pracovní desce vyválejte z těsta plát asi 3 mm silný. Z něj vykrajujte tvary podle příležitosti, ke které sušenky pečete.

Jak upéct velikonoční zvířátka z křehkého těsta ze 4 ingrediencí | vypracované těsto
3

Vykrájené tvary opatrně přeneste na plech vyložený papírem na pečení. Sušenky po upečení lépe sejmete z plechu, budou-li na pečicím papíru. Upečené tvary jsou velmi křehké.

Jak upéct velikonoční zvířátka z křehkého těsta ze 4 ingrediencí | vykrajování tvarů z těsta
4

Kousky pečte v troubě při 180 °C dorůžova. Po vychladnutí je polijte čokoládovou nebo jinou polevou, zpevní se. Sušenky se mohou slepovat marmeládou, čokoládou nebo nechat jen tak. Jsou určeny k rychlé spotřebě.

Jak upéct velikonoční zvířátka z křehkého těsta ze 4 ingrediencí | čerstvě upečené sušenky
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct dýňové sušenky
Jak upéct dýňové sušenky
Jak upéct dýňové sušenky | recept z dýně. Sušenky, které si můžete upéct podle našeho nového článku, mě upoutaly především krásnou zelenou barvou. Po…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.