Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vláčné Cottage bochánky s olivami a sušenými rajčaty | recept

Jak upéct vláčné Cottage bochánky s olivami a sušenými rajčaty | recept. Výtečné malé houstičky, které si vychutnáte jen tak samotné – chtělo by se říct suché, ale ony právě suché vůbec nejsou. Díky přidanému Cottage sýru jsou naopak neskutečně vláčné. O jejich výraznou chuť se pak zaslouží slané olivy spolu se  sušenými rajčaty.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete 6-8 menších bochánků

  • 90 g Cottage sýru
  • 1 malé vajíčko
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžička soli
  • špetka mletého pepře
  • 90 ml mléka
  • 50 g černých oliv
  • 50 g sušených rajčat v oleji
  • mléko na potření
  • lněná či sezamová semínka na posypání

 

1

V malé misce promíchejte Cottage s vajíčkem. Některé druhy Cottage sýru jsou řidší, mají v kelímku více smetany. V takovém případě sýr nechejte předem okapat.

2

Ve větší míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem.

3

K suché směsi přilijte mléko a přidejte Cottage sýr smíchaný s vajíčkem.

4

Vše zpracujte v těsto a v průběhu přidejte i najemno nasekané olivy a okapaná sušená rajčata.

5

Z důkladně promíchaného vláčného a jakoby vlhkého těsta, vytvarujte na pomoučeném vále bochánky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.  

6

Připravené bochánky potřete mlékem a posypte dle vaší chuti buď sezamem či lněným semínkem.

7

Pečte v předem vyhřáté troubě při 190 ˚C (horkovzdušná trouba 170 ˚C) 30-35 minut dozlatova.

Bochánky skvěle chutnají ještě vlažné, voňavé a křupavé. Ale vychutnáte si je i následující dny, vláčné zůstanou dlouho. Pečivo opravdu stačí servírovat jen se žervé či Cottage a zelenou cibulkou na ozdobu.

Těsto můžete spolu s olivami a sušenými rajčaty dochutit ještě zelenou cibulkou či jinými čerstvými bylinkami dle chuti. Bochánky můžete rovněž upéct i bez oliv, pokud je zrovna moc nemusíte.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.