Jak upéct vločkový drobenkový koláč | recept
02. Červenec 2020
Vločkový drobenkový koláč | recept. Chcete rychle přichystat moučník pro sebe nebo pro návštěvu? Vyzkoušejte jednoduchý a o něco zdravější vločkový drobenkový koláč. Připravený jej budete mít raz dva a skvěle si na něm pochutnáte. Jak upéct vločkový drobenkový koláč, se dozvíte v našem článku.
Co je potřeba
- 1 a půl hrnku hladké celozrnné špaldové mouky
- 1 hrnek jemných ovesných vloček – nejlépe celozrnných
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1/2 kostky másla
- skořice
- ½ balíčku prášku do pečiva
- 3 středně velká jablka
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 3 lžíce třtinového cukru
- šťáva z 1/2 citronu či limetky
- Koláč bude skvělý také se švestkami, hruškami i jiným čerstvým či mraženým ovocem.
- V případě, že držíte bezlepkovou dietu, můžete použít bezlepkové ovesné vločky nebo jiný druh přirozeně bezlepkových vloček (pohankové, amarantové apod.). Špaldovou mouku pak nahraďte některým druhem bezlepkové mouky (rýžovou, kukuřičnou, pohankovou, jáhlovou, apod.).
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit zdravé ovesné lívance | recept
Zdravé ovesné lívance | recept. Ovesné lívance jsou zdravější a dietnější variantou klasických lívanců z kynutého těsta připraveného z bílé pšeničné m…
Jak upéct ovesný linecký koláč | recept
Ovesný linecký koláč | recept. Pokud máte přebytek domácí marmelády nebo Vás honí mlsná a zároveň dbáte na štíhlou linii, vyzkoušejte linecký koláč z…
Jak upéct zdravější borůvkový koláč s tvarohem | recept
Zdravější borůvkový koláč s tvarohem | recept. Pokud hledáte recept na zdravější moučník ke kávě či čaji, který je velmi snadný na přípravu, máme pro…
Jak upéct zdravý mrkvový chlebíček | recept
Zdravý mrkvový chlebíček | recept. Mrkvový chlebíček je výborný a zdravý dezert, který jistě zachutná i všem, kteří jinak mrkev nemají příliš v o…
Jak upéct bezlepkový dýňový chléb | recept
Bezlepkový dýňový chléb | recept. Chléb nemusí být vždycky jen slaný. Pokud chcete vyzkoušet něco nevšedního, sladký dýňový chléb bude to pravé. Násle…
Diskuze k článku