Co je potřeba

  • asi 350 g hladké špaldové mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • 200 ml vlahého mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 kostky droždí
  • 70 ml rostlinného oleje
  • špetka soli

Na náplň si připravte:

  • 60 g třtinového cukr
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 1 lžíci mleté skořice

Na polevu budeme potřebovat:

  • 60 g třtinového cukru
  • 1 lžíci másla
  • 50 g měkkého tvarohu
  • 1 lžíci mléka
  • vnitřek z poloviny vanilkového lusku
1

Droždí rozdrobíme do mísy, zasypeme jej 3 lžícemi hladké špaldové mouky a 3 lžícemi třtinového cukru. Vše promícháme s polovinou množství vlahého mléka a pod utěrkou necháme vzejít kvásek.

V jiné míse vyšleháme vejce se zbylým třtinovým cukrem a vlahým mlékem, posléze vmícháme i rostlinný olej a vzešlý kvásek. Nakonec postupně zapracováváme špaldovou mouku, přisypeme špetku soli a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout zhruba hodinu.

2

Následně z těsta vyválíme obdélníkový plát o tloušťce zhruba 1 – 1,5 cm, potřeme jej rozpuštěným máslem a hojně posypeme třtinovým cukrem a mletou skořicí. Náplň jemně vmáčkneme do vrstvy těsta a plát poté svineme do rolády.

3

Roládu rozkrojíme na několik stejně velkých dílků (silné zhruba 3 cm). Jednotlivé kousky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je ještě asi 15 minut vykynout zakryté potravinářskou fólií.

4

Rolky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme je asi 20 minut, dokud nezezlátnou.

5

Mezitím připravíme polevu: v rendlíku na mírném ohni zahřejeme mléko s máslem a v tekutině následně rozpustíme třtinový cukr. Nakonec vmícháme vnitřek vanilkového lusku a vše vyšleháme s měkkým tvarohem do hladké polevy.

6

Po upečení ještě teplé skořicové rolky zalijeme připravenou polevou a můžeme je podávat. Skvěle však chutnají i po vychladnutí.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno