Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
29. Září 2020
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, které si můžete připravit podle našeho návodu. K vaření vždy vyberte víno dobré kvality. Nemusí být příliš drahé, ale žádné zbytky zvětralých vín do jídla nepatří. Víno dodává chuť a v pokrmu by mělo být odpařeno na polovinu objemu. Červené víno se hodí k tmavému masu a zvěřině, bílé k rybám a drůbeži. Toto pravidlo se nemusí striktně dodržovat.
Co je potřeba
- 4 plátky hovězího masa z kýty
- 50 g slaniny
- 200 g mrkve
- 200 g celeru
- 1 velká cibule
- 300 ml červeného vína
- 3 hřebíčky
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky jalovce
- 2 větvičky tymiánu
- trochu pomerančové kůry
- mletý černý pepř
- sůl
- lžíce hladké mouky na zahuštění
- voda nebo vývar podle potřeby
- lžičku másla
- 1 stroužek česneku
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit hovězí maso na červeném víně | recept
Hovězí maso na červeném víně | recept. Hovězí maso, připravované jako minutka, vyžaduje kvalitní druh masa. Hodí se maso z mladého kusu, nej…
Jak uvařit kančí kýtu se šípkovou omáčkou | recept
Kančí kýta se šípkovou omáčkou | recept. Dostali jste nebo jste v tombole na plese vyhráli divočáka a nevíte co s ním? Určitě si vzpome…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak připravit slepici na paprice | recept
Slepice na paprice | recept. Slepice je v kuchyni, na rozdíl od ostatní drůbeže, tak trochu odstrčená. Málokdo ji v dnešní době zařadí do jídelníčku.…
Jak připravit Wellington z vepřové panenky | recept
Wellington z vepřové panenky | recept. Na „správný Wellington“ se používá pravá hovězí svíčková. Je to jídlo poměrně drahé, a proto se větši…
Diskuze k článku