Jak uvařit kedlubny plněné masovou náplní | recept
06. Květen 2017
Kedlubny plněné masovou náplní | recept. Zelenina, plněná ochuceným mletým masem, nemusí být jen všeobecně známá paprika. Plnit jdou i jiné druhy například cukety, lilky, rajčata. Následující předpis je ze staročeské kuchyně. Plněný zapečený kedluben se smetanovou bešamelovou omáčkou může být občasným zpestřením jídelníčku v době, kdy je kedlubnů přebytek.
Co je potřeba
- 300 g mletého masa
- 1 celé vejce
- 1 starší rohlík nebo strouhanka
- sůl
- 50 g másla
- nať petržele
- 1 polévková lžíce mouky
- zakysaná smetana
- kedlubny
- vývar nebo trochu vody
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct plněné bramborové vdolečky | recept
Plněné bramborové vdolečky | recept. Následující recept je univerzální. Bramborové vdolečky s masem, podávané se zeleninovým salátem, dobře poslouží j…
Jak připravit kuře zapečené se smetanou a sýrem | recept
Kuře zapečené se smetanou a sýrem | recept. Kuřecí maso, vzhledem k rozmanitosti úprav, můžeme zařazovat do jídelníčku velmi často. Drůbeží maso je le…
Jak připravit zapečené brambory s kadeřávkem a masem | recept
Zapečené brambory s kadeřávkem a masem | recept. Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou jsou vděčným a rychlým jídlem. Podle sezónní dostupn…
Jak připravit kedlubnové zelí | recept
Kedlubnové zelí | recept. Zkuste si podle našeho receptu uvařit zelí z kedlubnů. Kedlubny jsou šťavnaté, přirozeně sladké a nepotřebují dochucovat jak…
Jak uvařit bramborovo-houbové knedlíky | recept
Bramborovo-houbové knedlíky | recept. Podzim je hlavním obdobím houbaření. Letos je to s houbami všelijaké, ale najdou se místa, kde i přes velké leto…
Diskuze k článku