Co je potřeba

  • krůtí prsa
  • plátky anglické slaniny
  • kousek aromatického sýra
  • smetana 12%
  • lžička kari koření
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka na zahuštění
  • zeleninový vývar
  • podle chuti kapary
1

Krůtí prsa nakrájejte na plátky silné asi jako řízky. Lehce je paličkou naklepejte, osolte a opepřete mletým černým pepřem.

2

Na každý kousek položte tenký plátek nepříliš tučné anglické slaniny a špalíček aromatického sýra – např. Hermelín, Nivu, Blaťácké zlato. Plátky masa zarolujte a zpevněte párátky.

3

Závitky obalte v hladké mouce a na rozpálené pánvi s olejem opečte ze všech stran. Maso se zatáhne a náplň nebude vytékat. Po opečení závitky vyjměte a prozatím nechte stranou.

4

Na zbylém oleji osmahněte drobně pokrájenou cibuli a zaprašte ji lžičkou kari koření a polévkovou lžící hladké mouky. Pak přilijte zeleninový vývar, 12% smetanu a povařte. Jakmile se cibule rozvaří a omáčka zhoustne, přepasírujte ji přes síto, aby byla hladká.

5

Do přecezené omáčky vraťte závitky, prohřejte a můžete podávat. Vhodnou přílohou je rýže.

Tipy

Do omáčky přidejte posekané kapary, ozvláštní ji.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)