Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit krůtí rolky se smetanovou omáčkou | recept

Krůtí maso je hojně využíváno v dietní kuchyni, obsahuje nejméně tuku ze všech druhů mas. O krůtě se říká, že má devatero druhů mas, lze připravovat na mnoho způsobů a je jak tmavé, tak světlé. Následující recept využívá jako surovinu maso z prsou, je velmi rychle hotové a v této úpravě netradiční. Jídlo uvaříte za necelou hodinu.

Co je potřeba

  • krůtí prsa
  • plátky anglické slaniny
  • kousek aromatického sýra
  • smetana 12%
  • lžička kari koření
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka na zahuštění
  • zeleninový vývar
  • podle chuti kapary
1

Krůtí prsa nakrájejte na plátky silné asi jako řízky. Lehce je paličkou naklepejte, osolte a opepřete mletým černým pepřem.

2

Na každý kousek položte tenký plátek nepříliš tučné anglické slaniny a špalíček aromatického sýra – např. Hermelín, Nivu, Blaťácké zlato. Plátky masa zarolujte a zpevněte párátky.

3

Závitky obalte v hladké mouce a na rozpálené pánvi s olejem opečte ze všech stran. Maso se zatáhne a náplň nebude vytékat. Po opečení závitky vyjměte a prozatím nechte stranou.

4

Na zbylém oleji osmahněte drobně pokrájenou cibuli a zaprašte ji lžičkou kari koření a polévkovou lžící hladké mouky. Pak přilijte zeleninový vývar, 12% smetanu a povařte. Jakmile se cibule rozvaří a omáčka zhoustne, přepasírujte ji přes síto, aby byla hladká.

5

Do přecezené omáčky vraťte závitky, prohřejte a můžete podávat. Vhodnou přílohou je rýže.

Do omáčky přidejte posekané kapary, ozvláštní ji.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články