Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit rizoto s brokolicí, hráškem a pečenou červenou řepou | recept

Rizoto s brokolicí, hráškem a pečenou červenou řepou | recept. Receptů na rizoto existuje celá řada. Vedle klasické kombinace cibule a česneku se v následujícím receptu uplatní čerstvý hrášek, brokolice a pečená červená řepa. K podávání samozřejmě nesmí chybět strouhaný sýr, přiložit můžete i kyselou okurku. Vyzkoušejte bezmasé rizoto dle následujícího receptu, věřím, že Vám zachutná.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • ½ brokolice
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • několik ředkviček
  • 1 paprika
  • 60 g hrášku
  • 1 červená řepa
  • trocha olivového oleje na pokapání
  • sýr k podávání
  • bylinky na posypání
1

Jako první si oloupeme cibuli i česnek. V hlubším hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli i česnek. Všechnu ostatní zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Mezitím dáme vařit rýži. Brokolici rozebereme na růžičky a propereme. Nasypeme ji do hrnce, podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a necháme brokolici podusit.

3

Troubu rozehřejeme na teplotu 200 °C. Červenou řepu oloupeme, překrojíme na půl a nařežeme na tenké plátky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme trochou olivového oleje. Plech vložíme do trouby a pečeme do změknutí řepy, trvá to podle síly plátků asi 15 minut.

4

Když je zelenina téměř hotová, přidáme hrášek a necháme ho změknout. Než se dovaří rýže a dopeče řepa, natrháme si bylinky, skvěle se hodí libeček nebo majoránka, případně jejich kombinace. Propereme je a nasekáme nadrobno. Uvařenou brokolici nasekáme na drobné kousky a přidáme je na pánev k ostatní zelenině.

5

Upečenou řepu nakrájíme na menší kousky a nasypeme na pánev. Nakonec přidáme uvařenou rýži a všechno důkladně promícháme. Rizoto ochutíme solí a pepřem, přidáme trochu drceného fenyklu a většinu bylinek a zamícháme.

6

Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Rizoto rozdělíme na porce, posypeme sýrem a zbylými bylinkami a podáváme.

Autor: marketahoz | Zobrazit autorská práva

fotografie archiv autorky

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články