Co je potřeba

  • 100 g taveného sýra
  • 200 ml 12% smetany na vaření
  • 100 g parmazánu
  • 100 g slaniny
  • malá cibule
  • mletý pepř
  • sůl podle chuti
  • maso dle vlastního uvážení
1

Vámi vybrané maso nakrájejte na plátky, lehce paličkou naklepejte, osolte a opepřete.

2

Na velmi malém množství tuku nebo na teflonové pánvi nasucho opečte maso z obou stran. Opečené maso odložte prozatím stranou.

3

Na pánvi vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Osmahneme ji a zalijeme smetanou. Směs přivedeme do varu a rozpustíme v ní tavený sýr. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme chuťově výrazný druh sýra – parmazán, kdo má rád Nivu, může ji. Prohřejeme a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

4

Omáčkou zalijeme porce masa. Maso se sýrovou omáčkou chutná s bramborovými hranolky, pečenými nasucho v troubě, nebo vařenou rýží.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)