Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit velikonoční vaječné ragú

Jak uvařit velikonoční vaječné ragú | recept na zpracování vykoledovaných vajec. Vykoledovali jste si hodně vařených vajec a teď nevíte co s nimi? Uvařte rodině velikonoční vaječné ragú. Pochutnáte si a upotřebíte najednou větší množství darovaných vajec. Jídlo je poměrně rychlé a velmi snadné na přípravu. Pusťte se do toho podle následujícího postupu.

Co je potřeba

  • 6 natvrdo vařených vajec
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 lžíce strouhaného křenu (křeník)
  • 250 ml vývaru nebo vody
  • 1 středně velká cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • pažitka, cibulová  nebo petrželová nať
  • lžíce hladké mouky
  • lžíce přepuštěného másla nebo oleje
  • 200 ml zakysané smetany
1

Žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtky. Vejce a rajčata podélně překrojte a cibuli rozkrájejte na drobné kostičky. Pokud máte čerstvý křen, kousek oloupejte a jemně nastrouhejte. Nemáte-li k dispozici čerstvý, nahraďte ho sterilovaným. 

2

Na másle nebo oleji osmahněte cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte žampiony a společně asi 3 minuty míchejte. Zaprašte moukou a znovu chvilku míchejte, nechte odpařit vodu uvolněnou z hub.

3

Jakmile se odpaří téměř všechna tekutina, vhoďte do pánve překrájená rajčata, promíchejte a směs zalijte vývarem. Osolte a opepřete podle své chuti. Krátce povařte, vmíchejte křen a půlky vajec. Prohřejte, ale směs už nevařte

4

Na závěr doplňte posekanou pažitkou, cibulovou natí nebo listovou petrželí. Každou porci přelijte lžící zakysané smetany. Smetanu můžete promíchat se směsí v pánvi. Chuť je stejná, avšak pokrm není příliš vzhledný. Podávejte s chlebem nebo vařenými brambory.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct velikonoční perníčky
Jak upéct velikonoční perníčky | recept. Na velikonoční svátky bývá zvykem pečení perníkových zvířátek a vajíček, aby bylo čím obdarovat koledník…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.