Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat remosku | tipy

Jak vybrat remosku | tipy. Víte, že remoska je českým vynálezem? Tyto pečící trouby se staly fenoménem české kuchyně pro své vlastnosti, kterými jsou především universálnost přípravy jídel, nenáročná obsluha a údržba, snadná skladovatelnost a dlouhá životnost. Výběr nejrůznějších typů remosek je na našem trhu široký. Pár rad, jak vybrat remosku do kuchyně, mohou pomoci.

1

Remosku si můžete pořídit v případě, že nemáte potřebné místo na klasickou troubu. Proto je remoska velice vděčným výrobkem také pro chataře a chalupáře, ale své uplatnění plnohodnotně najde v každé domácnosti.

2

Remoska se skládá ze tří částí, kterými jsou odnímatelné víko s topnou spirálou, teflonovou mísou a stojánkem. Vybírat můžete ze dvou základních velikostí – menší a větší. Pokud v remosce plánujete připravovat běžná jídla pro dva lidi, kupte si menší. Pokud v ní chcete péci třeba buchty, vyberte remosku větší. Údajně nejvíce chutná kuře chystané v remosce. Pro umístění celého kuřete do nádoby ale budete potřebovat remosku větší.

3

Víka remosky jsou vyráběna z nerezových materiálů a mají skleněné ohnivzdorné okénko ke kontrole připravovaného jídla. Remoska se liší od klasické trouby dvěma ventily ve víku, které odvádějí páru vznikající při pečení. To má svůj efekt, neboť jídlo se nevysušuje a zůstane měkké při zachování své vůně a chutě.

4

Do remosky si můžete pořídit různé mísy, které jsou převážně vyráběny s vysoce kvalitním teflonovým povrchem, na kterém můžete péci jak maso tak koláč.

5

Remoska vám nahradí troubu a ještě uspoříte peníze za elektrickou energii. Můžete ji využít jako zapékací mísu, jelikož je to v podstatě několik nádob v jednom. Vaření v remosce je nenáročné, a proto je vhodná i pro méně zkušené kuchaře. Navíc si jídlo z remosky uchová své živiny, je velice chutné a šťavnaté.

6

Povrch remosek je buď z kvalitního teflonu, nebo nepřilnavého smaltu případně „nano ceramic“ s velice dlouhou životností.

7

Největší možnost výběru skýtají internetové stránky, kde můžete v pohodlí domova listovat a vybírat z pestré nabídky jednotlivých prodejců a objednat si dovoz remosky domů.

8

Výhoda remosky spočívá dále v tom, že má nízký příkon a všechno zvládne sama. Vložíte do ní maso večer a můžete jít klidně spát. Proti elektrické troubě uspoří remoska až 80 % energie.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vybrat krbové nářadí | rady
Jak vybrat krbové nářadí | rady. Krbové nářadí by mělo být nedílnou součástí nejen starých kamenných krbů, ale i moderních krbových kamen v moderních…
Jak vybrat kuchyňskou váhu
V žádné správné kuchyni nesmí chybět kuchyňská váha. Pouze s pomocí váhy můžeme správně odměřit ingredience potřebné k vytváření různých pokrmů. Stejn…
Jak vybrat pařeniště na zahradu | rady
Jak vybrat pařeniště na zahradu | rady. Pařeniště zahrádkáři pořizují rovnou ze dvou důvodů. Prvním důvodem je urychlení růstu rostlinek z jara, tím d…
Jak vybrat kuchyňskou digestoř | rady
Jak vybrat kuchyňskou digestoř | rady. Odsavače par se do panelákových kuchyní začaly budovat sice už před iks lety, ale až v poslední době jsou velic…
Jak vybrat odšťavňovač
Zdravý životní styl je neustále v módě a k němu se pojí i zdravé návyky, mezi které patří pití čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Ta je bohatá na vita…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.