Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zapéct kukuřici s mozzarellou | recept

Jak zapéct kukuřici s mozzarellou | recept. Sladká kukuřice smíchaná s pikantním kořením a zkaramelizovanou červenou cibulkou, která je ještě navíc zapečená s jemnou mozzarellou, je opravdu vynikající a ne zcela obvyklou zeleninovou přílohou (například k plátku masa). Své místo ovšem zastane i coby rychlá a lehká večeře podávaná s pečivem.

Co je potřeba

  • 1 velká plechovka kukuřice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1-2 lžíce majonézy
  • 1 nastrouhaná mozzarella
  • ½-1 lžička chilli vloček či jiného pikantního koření
  • sůl a pepř dle vlastní chuti

 

1

Na pánvi s horkým olivovým olejem dozlatova orestujte  plátky nakrájené červené cibule.

2

Osmahnutou zasypte třtinovým cukrem a za stálého míchání nechejte jemně zkaramelizovat.

3

Přidejte scezenou kukuřici a minutku společně  prohřívejte.

4

Poté pánev sejměte, do zeleninové směsi vmíchejte majonézu a okořeňte solí, pepřem a pikantním kořením. Množství koření přizpůsobte své chuti.

5

Nyní, pokud máte pánev vhodnou do trouby, pokračujte s ní, pokud ne, obsah pánve přemístěte do zapékací mísy vymazané olivovým olejem. Celý povrch posypte nastrouhanou mozzarellou.

6

Takto připravené zapékejte v předem vyhřáté troubě při 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C) přibližně 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.

Na talíři můžete dozdobit dalšími chilli vločkami či posypat pažitkou.

Sladkou kukuřici báječně doplní i řízná jarní cibulka, která navíc svou zelenou barvou zapečenou dobrotu krásně oživí.

Pokud vám nevadí opravdu ostré chutě, neváhejte a ke kukuřici do pánve přisypte nadrobno nakrájenou chilli papričku.    

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.