Co je potřeba

Do jedné sklenice:

  • okurky
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky cukru
  • 4 ks sacharinu
  • plátky cibulky, kolečka mrkve, kopr, křen
  • 1 dcl 8% octa (necelé)
  • studená voda
1

Umyté a dobře očištěné (za pomoci kartáčku je dobře zbavíte všech nečistot) okurky naskládáme do sklenic a proložíme kolečky mrkve, cibule, koprem, případně i křenem, hořčičným semínkem.

2

Připravíme si koření a všechny ostatní ingredience. Dáváme je do sklenic tím systémem, že začneme jedním druhem koření, dáme do všech sklenic a pokračujeme dalším. Právě tak sůl, cukr, sacharin a ostatní ingredience. Jen tak máme jistotu, že jsme některou sklenku nevynechali a neošidili třeba o nové koření, další o sůl a podobně. Naposledy dáme ocet a končíme zalitím studenou vodou.

3

Naplněné okurkové sklenice zavíčkujeme a protřepeme, zároveň obracíme dnem vzhůru a zpět, abychom zamíchali na dně usazenou sůl a cukr. Uzavřené sklenice sterilujeme ve vodní lázni 15 minut při teplotě 90 °C, pak se mohou dát zchladit do studené vody, stačí na teplotu 30 - 40 °C. Osvědčená metoda sterilování okurek je i v troubě na plechu s vodní lázní.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.333335
Average: 3.3 (6 votes)