jaktak.cz

Jak si užít Bari | tipy

Cena: 5001 - 20000 Kč

Jak si užít Bari | tipy. Bari je další krásné historické město Itálie. Je to největší přístav v Apulii, žije zde více než 350 000 stálých obyvatel. Bari je známé po celé Itálii svým syrovým dialektem, které je směsí italštiny a řečtiny. Z Bari také funguje mezinárodní trajektová doprava do Albánie, Chorvatska a Řecka.

Co je potřeba

letenka
peníze
fotoaparát
boty do vody
pohodlnou obuv do města

Krok 1

Doprava

Letecky přímo do Bari s letuskou.cz, pelikan.cz nebo s akcniletenky.com. Z letiště se do centra dostanete pravidelným autobusem. Do Bari můžete jet také vlakem, který jede z Bologni – Rimini na Bari. Jízdní řády najdete na www.trenitalia.com

Krok 2

Pláž

Pláže v okolí Bari jsou kamenité, proto je lepší mít nějaké boty do vody. Na pláži také můžete využít některého z nabízených vodních sportů. Oblíbený je zde i plážový volejbal. Nejkrásnějším místem zde je promenáda Lungomare Perotti.

Krok 3

Nákupy

Dvakrát týdně se zde konají trhy, které nabízí nesčetné množství zeleniny, ovoce, oblečení a ryb.

Krok 4

Památky

Basilica di San Nicola

Příčinou vzniku této stavby byl příjezd sv. Mikuláše z Myry, nejznámější svaté osobnosti antického Orientu. Bazilika stojí na výběžku pevniny nedaleko přístavu. Nachází se zde i museum náboženských relikvií.

Krok 5

Palazzo Castello di Svevo

Palác dříve sloužil jako vězení. Pevnost najdete jen pár minut od náměstí Piazza Odegitria.

Krok 6

Cattedrale San Sabino

Katedrála byla zasvěcena patronu města sv. Sabinovi, jehož ostatky zde byly uloženy. Můžete si zde prohlédnout ikonu z 8. století tzv. Madonna Odegitria. Ve městě se nachází také několik archeologických muzeí – Museo Archeologico, Museo della Gipsoteca.

Krok 7

Zábava

V květnu město ožívá svátkem sv. Mikuláše, koná se zde procesí přímo u moře, pestrobarevný průvod v historických kostýmech. Celý tento svátek vyvrcholí přenesením relikvií sv. Mikuláše do Bari. Festival se koná od 7. do 10. května. Od července do srpna si zde můžete vychutnat koncerty pod širým nebem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-uzit-bari-tipy.html