Jak krájet a kuchyňsky zpracovat česnek pro zvýraznění chuti jídel
04. Září 2020
Šéfkuchař a jeden z porotců soutěže MasterChef vysílané na TV Nova a Markíza ukazuje tři mezi kuchaři nejrozšířenější způsoby krájení česneku. Dále vás seznámí s přípravou konfitovaného česneku. Jak na to? Za pomoci obyčejného oleje, olivového oleje, tymiánu a rozmarýnu vhodíme neoloupaný česnek do kastrůlku a olej zahřejeme na 50 až 70 °C. Česnek krásně změkne, do oleje uvolní své chutě, takže jej můžete použít na zeleninu, ideální je k pečení krkovice nebo kuřete. Olej s česnekem lze také přelít do zavařovacích sklenic a uskladnit v chladu. Bude pak kdykoli po ruce pro jídla s česnekem.
Další zajímavé články
Jak upéct brambory s cuketou a uzeným | recept
Pečené brambory s cuketou a uzeným | recept. Následující recept na pečené brambory se dá zařadit do kategorie rychlovek z jednoho hrnce. Když není čas…
Jak připravit špenátové krokety s masem | recept
Špenátové krokety s masem | recept. Špenát má v kuchyni mnohostranné použití, patří mezi nejoblíbenější zeleniny, i když neméně početné jsou řady jeho…
Jak připravit nepečenou jahodovou šarlotu | recept
Jahodová šarlota | recept. Šarlota je původně dezert pocházející z Britských ostrovů. Jméno dostal údajně podle princezny, pro niž byl připraven. Prav…
Jak upéct lehounký a mimořádně vzdušný Cottage moučník s borůvkami
Lehounký a mimořádně vzdušný Cottage moučník se šťavnatými borůvkami a smetanovým Cottage sýrem, který se ať už v podobě řezu, koláče či chlebíčk…
Jak na pestrobarevný, delikátně pikantní zelný salát s neotřelou rajčatovou zálivkou
Pestrobarevná kompozice vybraných druhů zeleniny v pojetí nakládané okurky, sladké mrkve i pikantního zelí je dokonalou chuťovou harmonií pro nás…
Diskuze k videu