Co je potřeba

Kuskus, fazole, špek nebo anglická slanina, pesto, těstoviny, rýže zelenina v plechovce, tuňák, cibule, česnek

1

První den můžeme připravit rodince večeři z kuskusu a fazolí. Nejprve vyrobíme omáčku. Nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova na anglické slanině nebo kusu špeku. Potom přidáme celý obsah konzervy (doporučuji Bonduelle fazole v červené chilli omáčce) Necháme chvilku povařit a je hotovo. Kuskus narychlo připravíme tak, že ho zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat a změknout. Přidáme sůl a pokud máte kousek omastku můžete ho přidat. Omáčku zamícháme do kuskusu a večeře je na světě. Vylepšit lze jídlo například nastrouhaným sýrem.

2

Těstoviny jsou zařazovány na cestách téměř vždy. Jednoduše a rychle se připravují a jsou i chutné. Často jsou podávány s červenou (kečupovou) omáčkou nebo s omáčkou sýrovou. Rychlá a dobrá je také omáčka z pesta. Na špeku nebo slanině osmahneme nakrájenou cibulku. Když má barvu zlata přidáme pesto. Vše zamícháme a necháme chvilku nad plamenem. Na konci přidáme nadrobno nakrájený česnek

3

Rizoto je další možností pokud už jste vyplýtvali variace s těstovinami. Ideální je pořídit rýži ve varných sáčkách – nemusíte pak řešit připálený ešus. Ten se v polních podmínkách čistí opravdu špatně. Opět nakrájíme do ešusu nakrájenou slaninu a přidáme obsahy plechovek se zeleninou. Nakonec přidáme i tuňáka. Ochutíme solí a pepřem a smícháme s hotovou rýží.

Tipy

Vemte sebou alespoň dva ešusy. V jednom připravujte omáčku v druhém přílohu

Varování

Pozor na pesto - je celkem aromatické a ne každému je po chuti. Rozhodně se nejdříve zeptejte

Klíčová slova

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)