Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na čokoládové lanýže s tahini pastou

Jak na čokoládové lanýže s tahini pastou | recept na čokoládové lanýže obalené v kakau. Milovníci čokolády, zde je něco přesně pro vás. Nakupte čokoládu, povolte opasky a užijte si výlet do čokoládového nebe. Výletními jízdenkami jsou tyto hříšně dobré lanýžky s exotickým nádechem. Čokoládová klasika obalená v kakau je v tomto případě netradičně vyladěná sezamovou pastou a sezamovými semínky na obalení.

Co je potřeba

  • 180 g kvalitní hořké čokolády (min. 50% kakaa)
  • 120 ml plnotučného mléka
  • 3 lžičky tahini pasty (sezamové pasty)
  • 1,5 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička tmavého kakaa

+ sezamová semínka na obalení

1

V rendlíku zahřejte mléko se skořicí a do teplého ochuceného mléka přidejte čokoládu. Tu nechejte za stálého míchání na mírném plameni rozpustit.

2

Přidejte tmavé kakao a v horké čokoládě ho rozmíchejte dohladka.

3

Následně přidejte tahini pastu, promíchávejte a přibližně 1 minutu zahřívejte. Směs by měla lehce zhoustnout.

4

Pak ji nalijte do jiné nádoby a dejte na zhruba 2 hodiny do lednice vychladit, dokud směs lehce neztuhne.

5

Lžičkou z vychlazené směsi odebírejte kousky a v dlaních dotvořte lanýžky - kuličky. Případně si ruce namočte, aby se směs nelepila. Pracujte poměrně svižně, hmota má tendenci se při pokojové teplotě topit. Ovšem není nutné tvořit přímo kuličky, můžete využít pouze lžičky a vytvořit doslovné lanýžky, které nemají přesný tvar.

6

Připravené lanýže obalujte v sezamu.

7

Skladuje v lednici a vyndávejte těsně před podáváním.

Ještě jemnější a sametovější chuti dosáhnete, pokud do lanýžů místo plnotučného mléka použijete smetanu. Pak budou tyto hříšné lanýže opravdu plnohodnotně hříšné.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.