Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na nepečené oplatkové řezy se sušenkami a čokoládovou nádivkou | recept

Jak na nepečené oplatkové řezy se sušenkami a čokoládovou nádivkou | recept. Pod jemnou čokoládou polevou se skrývají vrstvené řezy z oplatek se sladkou čokoládovou nádivkou a  máslovými sušenkami doplněné pikantními povidly. Tato neotřelá kombinace je dělá nebezpečně dobrou a již od pohledu lákavou cukrovinkou.

Co je potřeba

Na sušenkový základ:

  • 3 oplatkové pláty
  • 150 g švestkových povidel
  • 125 g máslových sušenek (například klasické BeBe sušenky)

Na čokoládovou nádivku:

  • 100 ml vody
  • 100 g krupicového cukru
  • 125 g másla
  • 75 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce tmavého kakaa
  • 150 g máslových sušenek
  • 150 g mletých ořechů
  • 1 lžíce rumového aroma

Na čokoládovou polevu:

  • 150 g čokolády na vaření
  • 8 lžic 33% smetany ke šlehání
1

Všechny tři oplatkové listy namažte z jedné strany švestkovými povidly.

2

Na první namazaný plát vyskládejte máslové sušenky. Rozložte je opravdu po celé ploše, a to i za předpokladu, že je nalámete. Takto předpřipravené odložte stranou.

3

Na nádivku nejdříve v kastrůlku na mírném ohni míchejte cukr s vodou do úplného rozpuštění.

4

Poté přidejte máslo, na kousky nalámanou čokoládu i kakaový prášek a za stálého míchání nechejte na plotně rozpustit a spojit.

5

Do horké směsi zamíchejte jemně mleté sušenky s ořechy a provoňte rumovým aroma.

6

Polovinu vytvořené nádivky naneste na připravený sušenkový základ a rozetřete ji v rovnoměrné vrstvě až do krajů.

7

Na nádivku přitiskněte a dobře přitlačte druhý povidly namazaný plát, přičemž stranu s povidly otočte na nádivku.

8

Naneste druhou polovinu nádivky.

9

Na tu vyskládejte zbylé máslové sušenky a přiklopte posledním namazaným oplatkovým plátem. Závěrečně vše důkladně dlaněmi stlačte.

10

Nyní ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě pomalu za občasného promíchání rozpusťte čokoládu se smetanou.

11

Vláčnou čokoládovou polevou pak navrstvené řezy ze všech stran potřete.

Takto připravené vložte do lednice a nechejte do druhého dne řádně zatuhnout, proležet a zvláčnět. Následně ostrým nožem krájejte na kostičky o velikosti sousta.

  • Jsou-li povidla příliš tuhá a těžce by se roztírala, nařeďte je odpovídajícím množstvím rumu. Ten můžete použít i do nádivky místo rumového aroma.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.