Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na šťavnaté Margot muffiny s tvarohovou náplní | recept

Jak na šťavnaté Margot muffiny s tvarohovou náplní

Výrazně šťavnaté muffiny, které jsou v těstě zvláčněné sladkým jablkem i jemnou smetanou a k tomu navíc doplněné čokoládovou Margot tyčinkou, jsou v kompozici tmavého šťavnatého těsta a světlé tvarohové náplně nejen barevně sladěné, ale především výrazně šťavnaté a v chuti příjemné muffiny.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete 18 šťavnatých Margot muffinů

Na šťavnaté těsto:

  • 1 velká čokoládová Margot tyčinka (100 g)
  • 2 menší jablka
  • 100 ml oleje
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 vajíčka
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 lžíce tmavého kakaa
  • ½ balíčku prášku do pečiva

Na tvarohovou náplň:

  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 1 vajíčko
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry
1

Přípravu šťavnatých Margot muffinů začněte netradičně, tedy nikoliv těstem, ale tvarohovou náplní. A to zejména z důvodu, aby hotové šťavnaté těsto zbytečně před pečením nečekalo.

V míse tedy smíchejte tvaroh s vajíčkem vanilkovým i krupicovým cukrem a provoňte citronovou kůrou. Tím je jednoduchá příprava tvarohové náplně završena.

vymíchání tvarohové náplně
2

Nyní, coby šťavnatý a voňavý základ těsta, do mísy nahrubo nastrouhejte čokoládovou Margot tyčinku a sladká oloupaná jablka.

nastrouhání šťavnatého a voňavého základu těsta
3

Do promíchané směsi přilijte smetanu, olej, citronovou šťávu a současně přimíchejte vajíčka.

přimíchání dalších vláčných složek těsta
4

Řidší základ, který dodá těstu tu správnou šťavnatost zahustěte moukou, oslaďte cukrem, obarvěte kakaem a přisypte prášek do pečiva na zkypření.  

zahuštění řidšího základu moukou a kakaem
5

Do formiček na muffiny, které jste předem vyložili papírovými košíčky vložte 1 plnou lžíci tmavého šťavnatého těsta.

nanesení části tmavého šťavnatého těsta do formiček
6

Do každého muffinu pak na těsto naneste část světlé tvarohové náplně. Přibližně 1–2 kávové lžičky.

rozdělení světlé tvarohové náplně
7

Zbylým těstem pak zakryjte tvarohovou náplň a takto naplněné formičky vložte do předehřáté trouby na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C). Muffiny pečte přibližně 35 minut, až se Margot tyčinka v nich naplno rozvoní a povrch se lehce opeče.

zakončení muffinů navrstvením zbylého šťavnatého těsta

Tipy

  • Do těchto šťavnatých Margot muffinů můžete nápaditě využít i různé příchuťové varianty čokoládových Margot tyčinek. A to například Margot „Rozinka“, která se dokonale snoubí se sladkými jablky ve šťavnatém těstě, ovšem úžasná je i Margot „s kůrou pomeranče“, a to za předpokladu, kdy citronovou šťávu v těstě a citronovou kůru ve tvarohové náplni vyměníte za pomerančové ladění.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.