Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na veganský sýr z kešu oříšků | recept

Veganský sýr z kešu oříšků | recept. Mnoho veganů se nerado loučí s chutnými sýry, např. s parmazánem, který je lahodnou součástí italských rizot, lasagní a zapékaných jídel. Nejen vegani, ale i lidé, kteří se vyhýbají kravskému mléku či doma zrovna parmazán nemají, určitě ocení tento recept na sýr z kešu oříšků a lahůdkového droždí. Tyto dvě ingredience je dobré mít vždy doma – droždí je skvělým zdrojem vitamínu B a kešu jsou bohaté na horčík, vápník a železo. Vyzkoušejte si připravit vynikající sýr z kešu oříšků a lahůdkového droždí.

Co je potřeba

Co je potřeba:
100 g kešu oříšků
3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
malá lžička mořské soli

1

Postup přípravy:

Všechny ingredience (kešu oříšky, lahůdkové droždí a lžičku mořské soli) vložíme do mixéru a umixujeme na jemno. Získáme konzistenci strouhaného parmazánu. Takto připravenou směs můžeme dát do uzavřené nádoby a uchovávat v ledničce.

Použití:

Všude tam, kde je v receptech parmazán – na těstoviny nebo jako posyp na zapékané koláče a lasagne.

Tip: Lahůdkové droždí je příjemně překvapující svou opravdu lahodnou chutí. Nemá kvasnicovou chuť, naopak dodává pokrmům šmrnc. Vyzkoušejte jej do polévek, pomazánek, omáček apod.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.