Přejít k hlavnímu obsahu

Jak naložit cherry rajčata do nálevu s želatinou | recept

Cherry rajčata v nálevu se želatinou | recept. Na jednom zahraničním serveru si moc chválí naložená cherry rajčátka v želatině. Zkusila jsem je také naložit a podělím se s vámi o recept. Rajčata vydržela uskladněná rok aniž by se kazila. Takto zpracovaná rajčata se dají použít ke zdobení, do salátů a všude tam, kde se přidávají rajčata. Rosol se dá konzumovat také, popřípadě ho lehce odstraníte. Rajčata zavařuji při velké úrodě na zahrádce, jsou lepší než skleníková rajčata v zimě.

Co je potřeba

Nálev:

  • 1 l vody
  • 1 kávová lžička soli
  • 3 kávové lžičky krupicového cukru
  • 100 ml 8% octa
  • 3 KL práškové želatiny
  • cherry rajčata
  • celý pepř
1

Rajčata omyjeme a naskládáme do sklenic. Volíme menší sklenice, abychom po otevření spotřebovali celý její obsah. Rajčata setřeseme, aby se poskládala bez zbytečných mezer.

2

Na nálev svaříme vodu s octem, solí a cukrem. Necháme ho zchladnout asi na teplotu 80 °C. Pak přisypeme práškovou želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Želatina nesmí projít varem, jinak ztratí želírovací schopnost.

3

Do každé sklenice s rajčaty přidáme 10 kuliček pepře a zalijeme teplým nálevem. Zavařujeme 20 minut při teplotě 80 °C. Pro atraktivní vzhled můžeme kombinovat různé barvy a tvary mini rajčátek.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení

Není zač a určitě se povedou! Já letos přidávala čerstvou bazalku.

Honza141 (neověřeno) | Út, 09/03/2019 - 13:41

Dnes jsem využil Vašeho receptu Mirko , děkuji. Snad se vše povede. Honza.

Další zajímavé články

Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji h…
Dýňové noky | recept. Dýně Hokkaido je v kuchyni všestranně upotřebitelná. Na rozdíl od větších druhů má Hokkaido i přijatelnou velikost, takže se spo…