Přejít k hlavnímu obsahu

Jak naložit tofu se sušenými rajčaty | recept

Jak naložit tofu se sušenými rajčaty | recept. Vychlazené pivo a něco k němu – nejlépe něco pikantního a nezdravého. Volba je jasná, naložený a řádně uleželý hermelín, to je k pivu dokonalost sama. A pro ty, kteří ze zdravotních důvodů nemohou mléčné výrobky, je zde jedna úžasná a chuťově rovnocenná alternativa - nakládané tofu. To spolu s výraznými sušenými rajčaty, notnou dávkou česneku, cibule, koření a nezbytného oleje, vytvoří až překvapivou delikatesu, která chutě po něčem pikantním k pivu rozhodně uspokojí.

Co je potřeba

  • 2 balíčky tofu (natural či s bazalkou)
  • 6 stroužků česneku
  • 4 lžičky uzené mleté papriky
  • 1 lžička drceného pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 sklenička sušených rajčat v oleji
  • 2 větší cibule
  • 5 bobkových listů
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 6 – 10 kuliček nového koření
  • 2 – 3 snítky rozmarýnu
  • slunečnicový olej na zalití
1

Tofu nakrájejte na kostky (já použila bazalkové, které se sušenými rajčaty dokonale ladí) a přidejte k němu prolisované stroužky česneku, uzenou mletou papriku, sůl a drcený pepř.

2

Společně promíchejte, aby se směsí obalil každý kousek tofu.

3

Nyní se pusťte do plnění sklenic. Na dno vyskládejte pár kostek tofu obaleného ve směsi koření, přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli, pár kuliček nového koření, černého pepře, bobkový list a nezapomeňte na sušené rajče. Každou vrstvu zalijte olejem a jemně sklepněte o desku kuchyňské linky, předejdete tak tvoření nežádoucích vzduchových bublin.

4

Vrstvěte do vyčerpání všech surovin. V průběhu plnění vsuňte do sklenice snítku rozmarýnu.

5

Na závěr dolijte olej po vrch sklenice a uzavřete. Takto připravené sklenice dejte do lednice a na 2 – 3 týdny na ně zapomeňte. Podávejte nejlépe s čerstvým pečivem a samozřejmě vychlazeným pivem.

Pro pikantnější verzi přidejte do sklenice feferonku či lžičku uzené mleté papriky vyměňte za lžičku papriky pálivé.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.