Přejít k hlavnímu obsahu

Jak namíchat koktejl Aperol Spritz | recept

Jak namíchat koktejl Aperol Spritz | recept. Kořeněný bitter Aperol se v Itálii vyrábí již od roku 1919. Vyrábí se z výtažků pomeranče, rebarbory, hořce a aromatických bylin. Aperol Spritz má červenooranžovou svěží barvu a chutná sladce a nahořkle. Obsahuje nízké procento alkoholu – pouhých 11 %. Míchá se z něj oblíbený koktejl Aperol Spritz. Pro jeho přípravu platí pravidlo 3-2-1. 3 díly šumivého vína, 2 díly Aperolu a 1 díl sody.

Co je potřeba

  • 3 díly Prosecca
  • 2 díly Aperolu
  • 1 díl sody
  • pomeranč
  • led
1

Sklenici na víno naplníme do poloviny ledem a přidáme sodu nebo perlivou vodu.

2

Nakonec přidáme Aperol, který naléváme krouživým pohybem, čímž docílíme perfektní promíchání drinku. Podáváme ozdobené plátkem pomeranče.

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Mango lassi (nebo také mango lassí) je osvěžující nápoj z jogurtu a manga původem z Indie. Je nealkoholický a hodí se i tehdy, pokud máte chuť na něco…
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji h…
Dýňové křížaly | recept. Dýňové křížaly mohou být chutnou a zdravou alternativou sladkých či slaných pochutin. Jejich příprava vyžaduje pouze dýn…