Co je potřeba

  • 2 ks zavináčů
  • 1 cibule
  • 300 g vařených brambor
  • 200 g sterilovaného hrášku
  • feferonka podle chuti
  • kopr
  • sůl
  • pepř
  • 50 g majolky
  • 50 g bílého jogurtu
1

Zavináče rozbalte, z rybího plátku stáhněte kůži a maso nakrájejte na úhledné kousky. Zeleninu ze závitku také nakrájejte na menší kousky. Někdy v náplni zavináče chybí mrkev, doporučuji ji přidat. Hotový salát bude barevnější a hezčí na pohled.

2

Z den předem uvařených brambor odstraňte slupku a protlačte je kráječem. Hrášek z konzervy sceďte, cibuli nakrájejte nadrobno. Všechny přísady přidávejte do misky, ve které salát promícháte.

3

Čerstvý omytý kopr nasekejte na kousky, přidejte feferonku podle chuti a podle toho, jak ostrý salát chcete mít. Vše společně promíchejte.

4

V jiné misce promíchejte majolku s bílým jogurtem. Nemusíte dodržet uvedený poměr, klidně si ho upravte ve prospěch jogurtu nebo majolky. Záleží na vašem uvážení. Nakonec osolte a dochuťte pepřem. Podávejte vychlazené. Dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno