Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 2 čekankové puky
  • 6 datlových rajčat
  • svazek ředkviček
  • kousek vodnice
  • 4 lžíce sterilované kukuřice
  • hrst bazalkových listů

Na zálivku si přichystejte:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci rýžového octa
  • sůl a pepř na dochucení
  • 2 lžičky zakysané smetany
1

V prvním kroku si přichystáme hlubší mísu. Čekankové puky omyjeme a osušíme, vnitřní části můžeme nasekat nebo natrhat na menší kousky a použít je rovnou do zeleninové směsi. Dále omyjeme rajčata, ředkvičky zbavíme zelených listů a k jídlu nevhodných částí, stejně postupujeme u vodnice, nezapomeňte, že je však třeba ji i oloupat. Takto připravenou zeleninu pak nakrájíme na drobné kousky.

2

Následně přendáme všechnu zeleninu do mísy, přidáme sterilovanou kukuřici a důkladně zamícháme. Bazalku opereme a natrháme na menší kousky.

3

Na zálivku si přichystáme menší misku, v ní pak prošleháme olivový olej, ocet a zakysanou smetanu, nakonec dochutíme solí a pepřem.

4

Čekankové puky rozložíme po talíři, fantazii se meze nekladou, tak si zkuste se servírováním trochu vyhrát, však platí, co se říká, že jíme i očima. Na jednotlivé puky rozložíme rovnoměrně a esteticky zeleninový salát, posypeme lístky bazalky a vše nakonec přelijeme zálivkou. Salát můžeme podávat jako lehkou večeři nebo jako předkrm či přílohu k hlavnímu jídlu.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno